Вапняний наліт, який утворюється з розчинених у воді мінеральних солей, з часом починає впливати на ефективність душової насадки. Відкладення накопичуються у форсунках, і вода проходить через них дедалі гірше, і звичайне прибирання не допомагає, передають Патріоти України.
Чи означає це, що рано чи пізно доведеться міняти насадку, а то і весь душ через вапняний наліт? Експерти стверджують, що ні. OBOZ.UA розповідає про геніальний спосіб відчистити її до стану нової.
Все, що вам знадобиться для чищення, це достатня кількість білого оцту. Він ефективно руйнує вапняні відкладення і дезінфікує предмети.
Почніть з того, що зніміть насадку, відкрутивши її від шланга або труби, і покладіть її у міцний пакет із застібкою. Налийте у пакет стільки оцту, щоби він покривав предмет повністю, закрийте застібку і підвісьте пакет. Насадка має провести зануреною в оцет щонайменше годину. А ще краще всю ніч.
Вас може зацікавити:Українцям розповіли, яку запасати їжу: як готуватися до можливих масштабних відключень електроенергії
Вас може зацікавити:США дозволили бити по всіх небезпечних російських об'єктах: що відбувається. Інтерв’ю з Крамаровим
Після замочування вийміть насадку для душу з пакета, сполосніть від залишків оцту, за потреби потріть м’якою щіткою, щоби зняти весь наліт, а потім оббризкайте її дезінфектором, щоб убити бактерії, що залишилися. Наостанок прикріпіть предмет на місце і відкрийте гарячу воду, щоби добре промити його зсередини. За кілька хвилин душ буде готовий до повноцінної роботи.
Варто мати на увазі, що оцет може залишати специфічний запах на насадці. Якщо ви хочете цього уникнути, спробуйте почистити наліт лимонною кислотою. Це ще одне ефективне та дешеве рішення.
Використовувати лимонну кислоту можна у вигляді водного розчину. В такому разі розчиніть пакетик харчової кислоти у літрі води і замочуйте насадку в отриманій рідині. А можна залити предмет лимонним соком. Процедура чищення при цьому буде аналогічна тій, що і з застосуванням оцту.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...