Це справді працює! Як легко позбутися конденсату на вікнах

Конденсат на вікнах – серйозна проблема, масштаби якої часто недооцінюють. Підвищена вологість призводить до швидкого розмноження грибкових спор. Цвіль провокує багато захворювань: від шкірних дерматитів до хвороб дихальних шляхів, передають Патріоти України.

Зазвичай конденсат виникає внаслідок різкого перепаду температур. Фахівчиня з прибирання Лінсі Кромбі розповіла про простий і доступний лайфхак, що допоможе вирішити проблему.

Крапля засобу для миття посуду може стати ключем до усунення конденсату та запобігання його повторній появі. Надмірна вологість виникає, коли тепле повітря стикається з більш прохолодною поверхнею, як-от вікно, що призводить до утворення крапельок вологи.

Засіб для миття посуду діє як непомітний захисний шар на вікні – головне, додати лише одну краплю, адже забагато піни призведе до утворення розводів.

Нанесіть невелику кількість засобу для миття посуду на суху тканину з мікроволокна та протріть скло. Це створить бар’єр і запобіжить утворенню конденсату.

Не менш ефективним компонентом буде білий оцет. Потрібно регулярно мити вікна та підвіконня розчином теплої води та оцту – це стане чудовою профілактикою появи цвілі. Кислотні компоненти є дієвими дезінфекторами та знищують бактерії і грибкові спори.

Розкрито секрети, які допоможуть приготувати смачні та соковиті котлети

четвер, 10 жовтень 2024, 23:10

Навіть якщо ви не один рік готуєте котлети, зібрані поради неодмінно вам знадобляться, бо, як кажуть у народі, вік живи – вік учись. Досвідчені господині діляться секретами, передають Патріоти України. Найсмачніші котлети виходять із фаршу, який постої...

65% дорослих мають знижену здатність перетравлювати лактозу: Кому і за яких умов не можна вживати сир

четвер, 10 жовтень 2024, 22:12

Якщо ви любите сир, врахуйте, що близько 65% дорослих людей має знижену здатність перетравлювати лактозу. Якщо ви відчуваєте дискомфорт після споживання сиру, можливо, вам варто зробити перерву, оскільки можуть бути й інші фактори, як непереносимість к...