Це справді працює! Як легко відмити від жиру ручки газової плити

Газова плита потребує регулярного чищення. Бруд, жир та пригорілі рештки їжі можуть негативно вплинути на роботу приладу та навіть підвищити ризик нещасних випадків. Окрім очищення конфорок і поверхонь, варто звернути увагу і на ручки, передають Патріоти України

На ручках накопичуються масні плями та інші забруднення. Експерти розповіли, як відмити ці поверхні від жиру.

Поради для миття

У більшості випадків зняти ручки дуже легко. Як правило, вони мають різьблення, щоб їх можна було швидко та належним чином зняти та повторно встановити. Якщо ручки не знімаються легко, можливо, вони застрягли від залишків їжі, у такому випадку вам потрібно буде нанести невелику кількість знежирювача на основу. Скористайтеся зубною щіткою та мильною водою, щоб ретельно почистити ручки – але обережно, щоб не намочити гніздо.

Покрокова інструкція

  • Приготуйте велику миску мильного розчину. Хоча оцет є універсальним засобом для чищення, важливо зазначити, що це не найкращий варіант для видалення жиру, він більше підходить для дезінфекції.
  • Жир діє як магніт для харчових крихт, волосся, пилу та іншого сміття, тому краще використовувати професійний знежирювач.
  • Поки ручки намокають, розбризкайте розведену суміш мильного засобу та води на ганчірку та протріть місце, де зазвичай розташовані ручки, оскільки там, ймовірно, також залишиться липкий шар.
  • Після цього скористайтеся старою зубною щіткою, щоб ретельно почистити поверхню.
  • Опустіть ручки під холодну воду. Переконайтеся, що самі ручки, а також поверхня, на яку ви їх прикріплятимете, повністю сухі. Інакше ви ризикуєте, що вода просочиться за панель і може пошкодити плиту. Просто скористайтеся сухою тканиною з мікрофібри, щоб витерти рештки рідини.

Загалом слід ретельно мити та протирати зовнішню поверхню духовки та плити принаймні раз на тиждень. Чим довше жир залишається на цих поверхнях, тим липкішим і твердішим він стає, а тому його важче видалити.

Це справді працює! Учені назвали дієту, що знижує стрес

субота, 31 серпень 2024, 19:05

Нещодавні дослідження показують, що дотримання середземноморської дієти може допомогти знизити рівень стресу, передають Патріоти України. На відміну від західного раціону, який часто асоціюється з підвищеним стресом, середземноморська дієта, багата на ...

Помилка може дорого коштувати! Як не звести нанівець ефект від вживання ліків

субота, 31 серпень 2024, 18:06

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, яких помилок припускаються пацієнти при вживанні різних препаратів. У відомстві зазначили, ці похибки можуть зіпсувати ефект від лікування, передають Патріоти України. У МОЗ закликають уважно читати інструкцію...