Це справді працює! Як позбутися неприємного запаху зі взуття у спеку - дієвий літній лайфхак

Влітку проблема неприємного запаху зі взуття набуває глобального масштабу. Спека провокує потіння та розмноження бактерій. Взуття та шкарпетки починають настільки різко пахнути, що іноді навіть соромно роззутися, передають Патріоти України.

Можна використовувати народні лайфхаки, на кшталт соди або чайних пакетиків, або ж спробувати купити спеціальний спрей у магазині. OBOZREVATEL дізнався про один ефективний аптечний спосіб, дію якого ви помітите одразу.

Препарат хлоргексидин продається у кожній аптеці, коштує недорого, але спектр дії має широкий. Це антисептичний засіб, який призначений для боротьби з бактеріями та грибками, які і провокують появу запаху поту.

Використовувати хлоргексидин дуже просто:

  1. Візьміть ватний диск або невелику ганчірку та змочіть помірною кількістю хлоргексидину.
  2. Обережно протріть устілку розчином хлоргексидину. Як варіант, можна зробити це за допомогою пульверизатора.
  3. Обробляти устілки потрібно звечора, щоб за ніч взуття висохло і на ранок не лишилося неприємного запаху.

Крім того, у взуття можна покласти лавровий лист. Він має виражені антисептичні якості. Лавровий лист зупинить розмноження бактерій, які у більшості випадків і є причиною різкого відштовхуючого запаху. Головне – дати листю час, щоб подіяти. Тому короткострокові методи не допоможуть. Лаврове листя слід покласти у взуття мінімум на 6 годин, а краще – на ніч. Ті, хто вже спробував лайфхак, говорять, що на ранок від неприємного запаху не лишається й сліду. Можна повторювати процедуру раз на тиждень.

От у чому секрет! Що потрібно додавати до тіста, щоб випічка не черствіла

вівторок, 19 березень 2024, 10:14

Розповідаємо, що робити, щоб булочки, хліб, будь-яка випічка довго не черствіли, передають Патріоти України. Всі ми знаємо, якою смачною та м'якою є свіжоспечена випічка. Проте потім вона починає швидко черствіти. Але цей процес можна попередити, якщо ...

Не робіть так! Названо помилки, через які розсіл у квашеній капусті стає густим

вівторок, 19 березень 2024, 9:55

Процес приготування здається на перший погляд простим і невигадливим, тому не всі припускають ймовірність помилки. Однак через деякі недоліки закуска може бути зіпсована, передають Патріоти України. Якщо ви помітили, що розсіл став занадто густим, наче...