Смажена риба – смачна та корисна страва. Однак інколи доводиться відмовляти собі у задоволенні підсмажити свіжу тріску, скумбрію або хека через насичений аромат, що лишається після приготування, передають Патріоти України.
Запахом смаженої риби просочується буквально все – від одягу до фіранок на вікнах. OBOZ.UA розповідає про дієві лайфхаки, що допоможуть позбутися запаху смаженої риби вдома.
Як позбутися від запаху риби
Якщо ви вже намагалися продезінфікувати оселю всіма ароматизаторами, освіжувачами повітря, ароматичними свічками чи навіть дорогими парфумами – але безрезультатно, варто спробувати зробити власний нейтралізатор запахів. У нагоді стануть доступні інгредієнти: білий оцет та кориця.
Здається, що оцет можна використовувати всюди: від кулінарії до миття унітазів – і це насправді так. Він видаляє вапняний наліт, допомагає справитися з застарілим жиром та діє як нейтралізатор запахів. Секрет ефективності – у кислотах, що, виділяючись у повітря, нейтралізують лужні частки.
Є і мінус – найдієвіший нейтралізатор запахів і сам доволі неприємно пахне. Тому в нагоді стане кориця.
Як приготувати нейтралізатор запахів
У ємність з водою налийте 5-6 столових ложок оцту, додайте кілька паличок кориці і поставте каструлю кип’ятитися на малому вогні. Оселя наповниться приємним затишним корицевим ароматом.
Зверніть увагу, що вода при кипінні випаровується, тож не забувайте додавати рідини у каструлю. Якщо пряний аромат кориці вам не подобається, можна замінити цинамонові палички на ефірні олії з цитрусовим ароматом.
Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...
Шкарпетки - це справжні мікробні губки, і просто випрати їх недостатньо. Як попереджає мікробіолог докторка Прімроуз Фрістоун з Університету Лестера, наші стопи - це мініатюрні тропічні ліси, повні бактерій та грибків, які з легкістю виживають після з...