Це справді працює! Як знову зробити сухий хліб м’яким і смачним

Добра та господиня, яка купує рівно стільки хліба, скільки потрібно. І тут домочадцям завжди вистачає цього продукту. При цьому вони встигають з’їдати хлібобулочний виріб до того, як він почав псуватися. Однак іноді помилки може припуститися навіть досвідчена господиня. Що робити, якщо було куплено дуже багато хліба і продукт почав сохнути, передають Патріоти України.

Що потрібно зробити із хлібом

Повернути первісну свіжість і м’якість можна навіть сухому хлібобулочному виробу. Для цього продукт треба «упакувати» у паперову серветку та відправити у мікрохвильову піч. У цьому пристрої загорнутий хліб повинен розігріватись протягом 60 секунд.

Як тільки пролунає сигнал НВЧ-печі про закінчення розігріву, продукт можна діставати. Далі серветку треба зняти. Хлібобулочний виріб буде гарячим та дуже м’яким. Через деякий час хліб охолоне. А ось його ніжна та повітряна консистенція збережеться.

Продукт здаватиметься свіжим і за своїм зовнішнім виглядом, і на дотик, і до смаку. І все ж розраховувати на те, що мікрохвильова піч завжди рятуватиме засохлий хліб, не варто. Краще вживати свіжий продукт і не підвищувати ризик його пліснявіння.

Джерело: ПростоВей

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...