Це справді працює! Корисні звички, які допомагають худнути

Якщо ви ставите перед собою завдання суттєвого скорочення калорій, це може здаватися складним завданням. Проте є спосіб, який набагато простіший, ніж ви думаєте, передають Патріоти України.

Дієтологи рекомендують розбити ці цілі на щоденні звички. Тому варто використовувати ці прості, науково обґрунтовані дієти, щоб допомогти уникнути сотень калорій до кінця дня та легко схуднути, пише видання Eat This Not That.

Вечеряйте при свічках

Для того, аби зменшити ймовірність переїдання, виділіть час, щоб створити настрій, коли ви можете отримати більше задоволення від їжі. Дієтологи пояснюють, що відвідувачі ресторанів швидкого харчування, які обідають у спокійній обстановці з приглушеним світлом і приємною музикою, споживають на 175 калорій менше за один прийом їжі, ніж у більш типовому ресторанному середовищі.

Їжте все

Фахівці рекомендують споживати свіжі овочі та фрукт. Водночас результати досліджень переконливо доводять, що заміна трьох склянок фруктового соку на тиждень трьома порціями цілих фруктів на 7% знижує ризик розвитку діабету 2 типу.

Побалуйте себе закускою

Згідно з результатами нещодавно проведеного дослідження, у пацієнтів з діабетом 2 типу, які вживали "закуски" три рази на день — перед сніданком, обідом і вечерею — спостерігали нижчий рівень цукру в крові після їжі. Просто переконайтеся, що ви обираєте правильну закуску, а не будь-яку з найнездоровіших закусок, радять фахівці.

Використовуйте менші тарілки

Тут грає роль психологічний фактор, адже люди, яким під час дослідження давали більші тарілки, їли на 16% більше, ніж ті, яким давали менші. Тому варто спробувати скористатися перевагами візуальної ілюзії за допомогою зручних міні-тарілок.

Вимкніть гаджети

Фахівці також не рекомендують їсти або пити одночасно, поки ви дивитеся канал або перевіряєте електронну пошту. Адже цілком природно, що люди, які їдять, відволікаючись, з’їдають на 10% більше за один раз, ніж з’їдали б в іншому випадку.

Їжте перед тим, як їсти

Корисна порада - вживання закуски, або навіть яблука може зменшити загальне споживання калорій під час їжі до 20 відсотків. Однак переконайтеся, що ви споживаєте червоне, а не за зелене яблуко — дослідники виявили, що червоні є одними з найкращих фруктів для схуднення.

Купіть морозильну камеру

Спеціалісти також переконують, що провели дослідження, які виявили, що заморожені фрукти та овочі, зібрані та підготовлені на першому етапі, можуть бути навіть більш поживними, ніж свіжі. Але намагайтеся триматися подалі від усього, що містить цукор, сироп або соуси.

Spice Things Up

Цікавий факт, адже піперин, сполука, яка надає перцю виразний смак, також може мати глибоку здатність перешкоджати утворенню нових жирових клітин. Дієтологи пояснюють, що вона створює реакцію, відому як адипогенез, що призводить до зменшення розміру талії, жиру в організмі та рівня холестерину.

Просто додайте корицю

Результати нещодавно проведених досліджень вселяють оптимізм, адже виявилося, що додавання твердої чайної ложки кориці до крохмалистої їжі (наприклад, ранкової вівсянки) насправді може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові. Це також запобігає стрибкам інсуліну, які можуть призвести до голоду, тяги та збільшення ваги.

Ранкові закуски

Також фахівці кажуть про те, що люди, які перекушують вранці, як правило, перекушують більше протягом дня, ніж ті, хто перекушує після обіду. Тому варто відмовитися від ранкових прийомів і мегакалорій. Коли ви їжте вдень, переконайтеся, що ви обираєте корисні і не шкідливі смаколики для організму.

А ви це знали! Велика помилка: Ось чому не можна мити гарячу сковорідку

вівторок, 16 липень 2024, 16:28

Скільки разів ви висипали зі сковорідки щойно приготовану страву і тут же ще гарячою ставили її у мийку, щоби замочити у воді? Напевно, чимало. А чи знаєте ви, що насправді це велика помилка догляду за посудом, передають Патріоти України. Експерти з до...

А ви це знали? З якої картоплі виходять найсмачніші деруни

вівторок, 16 липень 2024, 16:20

Здавалося б, смачні деруни можна приготувати абсолютно з усіх видів картоплі. Але це далеко не так. Молодий овоч для такої страви точно не підходить, передають Патріоти України. Про те, з якої картоплі виходять найсмачніші деруни, розповів відомий укра...