Це справді працює! Названо продукти, вживання яких зменшує біль у суглобах

Щороку мільйони людей шукають полегшення від болю в суглобах. І, окрім того, аби покладатися на ліки, можна додати до свого раціону кілька продуктів, які допоможуть зменшити дискомфорт, передають Патріоти України.

Виявляється, існує кілька простих щоденних продуктів, які можна легко додати до свого раціону – і вони можуть допомогти з проблемою болю у суглобах, повідомляє 24 Канал з посиланням на Express Health

Риба

Риба – це продукт, насичений омега-3 жирними кислотами, які допомагають зменшити запалення в організмі. Докторка Емма Пател переконана, що риба може зменшити вироблення запальних хімічних речовин в організмі, а це призводить до зменшення болю та скутості у суглобах.

Найкраще буде включити до свого раціону таку рибу, як лосось, скумбрія чи сардини, і тоді ви зможете відчути природне зменшення запалення суглобів.

Імбир

Подібно до куркуми, імбир є природним протизапальним засобом. Доведено, що імбир блокує певні запальні шляхи в організмі та може полегшити біль у суглобах. Щоденна чашка імбирного чаю чи й додавання свіжого кореневища до їжі може бути простим та ефективним способом покращити самопочуття.

Ягоди

Ягоди багаті на різні антиоксиданти та допомагають боротися з окисним стресом та зменшити запалення в організмі. Особливо корисною буде чорниця, адже вона наповнена антоціанами – сполуками, що борються із запаленнями та захищають суглоби від пошкоджень.

Оливкова олія

Звісно ж, оливкова олія першого віджиму – це ще один продукт, який має бути у вашому раціоні. Вона сповнена антиоксидантів та корисних жирів та може зменшувати запалення.

Вона не тільки корисна для серця, але й допомагає змащувати суглоби, що робить рух легшим та менш болісним.

Куркума

Куркума – наповнена потужною сполукою з сильними протизапальними властивостями, що називається куркумін. Протягом століть її використовували у традиційній медицині через її здатність зменшувати біль та запалення. Ви можете додавати куркуму до багатьох страв – супів, гарнірів чи карі.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...