Це справді працює! Названо спосіб, завдяки якому кухонні рушники стануть білосніжно-білими

Експертка з чистоти Марина Жукова, яка часто дає багато корисних порад з прибирання, поділилася ще одним маленьким секретом, який допоможе господиням впоратися з плямами на кухонних рушниках, передають Патріоти України.


«Нещодавно я зіткнулася з тим, що мої улюблені рушники, які раніше тішили мене своїм білим кольором, стали покриватися неприємними плямами. Я намагалася відіпрати їх різними способами, але ніщо не допомагало», — пише Марина.

Але жінці допоміг старий перевірений спосіб, яким користувалася ще її бабуся. За словами жінки, «це просто творить чудеса!».

Для приготування розчину, в який потрібно помістити брудні рушники, потрібна велика каструля й 10 літрів окропу.

До окропу додати пів склянки прального порошку, бажано для ручного прання. Якщо порошок для машинки-автомату, можна додати трохи більше.

Потім додати 2−3 столові ложки будь-якого відбілювача (можна використовувати навіть рідкий) та 2 столові ложки соняшникової олії та 2 столові ложки 9% оцту.

Все ретельно перемішати.

Рушники опустити у розчин, щільно закрити кришкою каструлю і залишити на ніч.

«Наступного ранку ви побачите приголомшливий результат! Вода в каструлі стане дуже темною, а ваші рушники помітно посвітлішають!»— додала експертка.

Після цього Марина порадила випрати рушники в пральній машині при 40 градусах і зробити додаткове полоскання, щоб позбутися залишків олії та порошку.

Раніше ми писали про ще один спосіб відбілювання кухонних рушників, подібних до ць

А ви це знали? Ніколи не вмикайте їх у подовжувач - ось які прилади безпечні лише для розеток

середа, 5 листопад 2025, 16:30

У побуті подовжувачі стали звичним засобом підключення кількох приладів одночасно. Однак не всі пристрої безпечні для такого використання. Перевантаження мережі, перегрів проводки та ризик займання - часті наслідки неправильної експлуатації подовжувачі...

Секрет шеф-кухарів: Коли додавати сіль у фарш, щоб котлети не розвалювалися

середа, 5 листопад 2025, 13:10

При приготуванні котлет важливо знати одну кулінарну «таємницю»: коли додавати сіль у фарш, щоб він не розвалювався і був соковитим, передають Патріоти України.