Це справді працює! Одна хитрість, яка зробить борщ смачнішим

Український борщ - це, перш за все, страва, яка є національною в українській кухні, передають Патріоти України.

Є багато варіантів приготування борщу. Кожна господиня вважає саме свій варіант його приготування найправильнішим та найсмачнішим.

Подробиці

Навіть в одному регіоні ви можете знайти різні варіанти приготування цієї страви.

Що таке український борщ?

Український борщ – страва, відома в Україні щонайменше з 16 століття. Це одна з головних страв національної кухні. Однак варіантів є багато. Спочатку борщ готували на основі маринованого листя борщівника (Heracleum sphondylium).

В даний час основою страви є буряк: маринований, тушкований, запечений або варений, дрібно нарізаний або тертий.

Як готується український борщ?

Крім буряка, різні овочі включають в рецепт українського борщу: картоплю, моркву, петрушку, помідори, капусту, перець, цибулю.

Зазвичай їх розрізають на кубики або соломку і обсмажують в рослинній олії (традиційно – на жирі). Характерним елементом страви є додавання часнику. Борщ готують у м’ясній версії (найчастіше на курячому бульйоні) або вегетаріанській версії (на квасолі або квасолево-грибному бульйоні).

Ви також можете додати шматочки вареного м’яса до страви (яловичини або свинини) шкварки сала, вершки. Ситний український борщ може успішно стати другою стравою, особливо з гарніром.

Як подавати, та з чим правильно поєднувати український борщ?

До борщу подають пшеничні або гречані дріжджові булочки (ватрушки) з часниковою (масляною) заправкою. У традиційній українській кухні булочки подавали в особливих випадках. Щодня українці їли борщ з чорним хлібом. Сьогодні в українській кухні смачні ватрушки вважаються незамінним доповненням до борщу.

Подібні страви

Український борщ – страва, яку можна готувати по-різному. Однак важко назвати страви, подібні до нього. Справжній український борщ має мало спільного з популярним червоним борщем у Польщі, який подається з пельменями або пирогами.

Рецепт українського борщу був суттєво змінли поляки, включивши додавання до нього квасолі. Для того, щоб спробувати оригінальний смак українського борщу, найкраще замовити його в українському ресторані.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...