Це справді працює! Одна хитрість, яка зробить борщ смачнішим

Український борщ - це, перш за все, страва, яка є національною в українській кухні, передають Патріоти України.

Є багато варіантів приготування борщу. Кожна господиня вважає саме свій варіант його приготування найправильнішим та найсмачнішим.

Подробиці

Навіть в одному регіоні ви можете знайти різні варіанти приготування цієї страви.

Що таке український борщ?

Український борщ – страва, відома в Україні щонайменше з 16 століття. Це одна з головних страв національної кухні. Однак варіантів є багато. Спочатку борщ готували на основі маринованого листя борщівника (Heracleum sphondylium).

В даний час основою страви є буряк: маринований, тушкований, запечений або варений, дрібно нарізаний або тертий.

Як готується український борщ?

Крім буряка, різні овочі включають в рецепт українського борщу: картоплю, моркву, петрушку, помідори, капусту, перець, цибулю.

Зазвичай їх розрізають на кубики або соломку і обсмажують в рослинній олії (традиційно – на жирі). Характерним елементом страви є додавання часнику. Борщ готують у м’ясній версії (найчастіше на курячому бульйоні) або вегетаріанській версії (на квасолі або квасолево-грибному бульйоні).

Ви також можете додати шматочки вареного м’яса до страви (яловичини або свинини) шкварки сала, вершки. Ситний український борщ може успішно стати другою стравою, особливо з гарніром.

Як подавати, та з чим правильно поєднувати український борщ?

До борщу подають пшеничні або гречані дріжджові булочки (ватрушки) з часниковою (масляною) заправкою. У традиційній українській кухні булочки подавали в особливих випадках. Щодня українці їли борщ з чорним хлібом. Сьогодні в українській кухні смачні ватрушки вважаються незамінним доповненням до борщу.

Подібні страви

Український борщ – страва, яку можна готувати по-різному. Однак важко назвати страви, подібні до нього. Справжній український борщ має мало спільного з популярним червоним борщем у Польщі, який подається з пельменями або пирогами.

Рецепт українського борщу був суттєво змінли поляки, включивши додавання до нього квасолі. Для того, щоб спробувати оригінальний смак українського борщу, найкраще замовити його в українському ресторані.

Не робіть так! Помилка, через яку печінкові котлети розпадаються

п’ятниця, 19 липень 2024, 11:07

Зазвичай при приготуванні котлет використовують змішаний фарш - свинину і яловичину, передають Патріоти України. Однак іноді господині мають бажання виявити оригінальність та урізноманітнити своє меню. Цікавою стравою можна назвати печінкові котлети. В...

Це справді працює! Одна хитрість, яка зробить борщ смачнішим

п’ятниця, 19 липень 2024, 10:14

Український борщ - це, перш за все, страва, яка є національною в українській кухні, передають Патріоти України. Є багато варіантів приготування борщу. Кожна господиня вважає саме свій варіант його приготування найправильнішим та найсмачнішим. Навіть в ...