Це справді працює! Ось що треба їсти, щоб уникнути ранньої сивини волосся

Хоча генетика та вік є двома факторами, які ви не можете контролювати, коли справа доходить до появи сивого волосся. Однак, можна запобігти дефіциту вітамінів, який сприяє виникнення сивого волосся, передають Патріоти України.

Що варто їсти, щоб уникнути сивини

Хоча сивінню волосся неможливо повністю запобігти, але правильно харчуючись, ви можете звести до мінімуму ризик подальшого посивіння.

Однак у старшому віці сивіння неминуче, хоча швидкість, з якою ви посивієте, значною мірою залежить від вашого способу життя та генетики.

Продукти, багаті вітаміном D3:

  • гриби
  • оселедець
  • сир
  • форель
  • тунець
  • консервовані сардини
  • йогурт

Продукти, багаті вітаміном В12:

  • лосось
  • курка
  • яйця
  • волоські горіхи
  • рис
  • кеш'ю
  • чорниця
  • манго

Які продукти містять мідь:

  • кіноа
  • булгур пшеничний
  • сочевиця
  • солодка картопля
  • нут
  • насіння соняшнику
  • кеш'ю

Цинк є в таких продуктах:

  • кедрові горіхи
  • гранат
  • авокадо
  • банан

Продукти, багаті кальцієм:

  • апельсини
  • папая
  • зелень
  • кале
  • броколі

Дотримуючись здорової дієти повної фруктів і овочі варто пам’ятати, що різноманітність є ключовим.

Це означає, що поживні речовини також можуть використовуватися для росту нових, здорових пасом волосся.

Будь-які відхилення від поживної дієти вплинуть на організм, що може сприяти окислювальному стресу.

Люди, які не бажають мати сріблясто-білі пасма, можуть відвідати перукаря, щоб пофарбувати їх.

Фарбування волосся - це постійний процес, тому потрібен догляд, який може бути дорогим.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...