Це справді працює! Прості поради, які можуть прискорити схуднення в рази

Коли вам потрібно швидко скинути декілька зайвих кілограмів, слід розпочати з чогось простого. Зокрема, спробуйте їсти з меншого посуду, щоб контролювати розмір порцій, а також включіть у раціон свіжі фрукти, овочі, нежирні білки та цільні зерна, обмежуючи оброблені продукти та цукор, передають Патріоти України.

Адже послідовність у харчуванні та регулярні силові тренування допоможуть досягти мети швидше набагато швидше за жорсткі обмежувальні дієти. Що ще може допомогти позбавитись від зайвої ваги швидко, розповіли в Eat This, Not That.

Їжте з менших тарілок та мисок

Щоб швидко скинути вагу, звертайте увагу на розмір порцій та використовуйте посуд меншого розміру. Це допоможе зменшити кількість їжі, адже здаватиметься, що ви їсте більше. Такий прийом "обманює" мозок та сприяє зниженню спожитих калорій. Врахуйте, що контроль порцій може позитивно вплинути на вашу вагу.

Готуйте заздалегідь

Приготування їжі вдома допомагає не тільки заощадити час, а й ефективніше контролювати вагу. Готуючи самостійно, ви точно знаєте, що їсте та можете уникати шкідливих інгредієнтів. Це знижує ризик споживання нездорової їжі, особливо коли голодні. Крім того, домашні страви сприяють більш збалансованому харчуванню.

Замість обробленої їжі вживайте цільні продукти

Уникайте оброблених продуктів, оскільки вони містять шкідливі жири, зайвий цукор та штучні підсолоджувачі, що сприяють набору ваги. Краще віддавайте перевагу свіжим продуктам, бобовим та нежирному білку.

Висипайтесь

Недосипання призводить до перевтоми, що порушує роботу лімфатичної системи та уповільнює виведення токсинів. Це може викликати гормональні збої, що сприяють набору ваги. А тому, варто приділяти увагу якісному нічному сну.

Додайте кардіо та обтяження до своїх звичайних тренувань

Щоб пришвидшити втрату ваги, поєднуйте кардіо та силові тренування. Кардіо спалює калорії та підтримує здоров'я серця, а силові вправи нарощують м'язи та прискорюють метаболізм. Крім того, м’язи допомагають тілу спалюватиме більше калорій навіть у стані спокою, роблячи ваш метаболізм ефективнішим.

Відмовтесь від алкоголю

Алкоголь заважає схудненню, оскільки він містить багато калорій та цукру, що затримує воду та уповільнює втрату ваги. Він також погіршує сон, що може викликати тягу до їжі, а після вживання алкоголю ви частіше робите нездорові вибори у харчуванні.

Пийте воду перед їжею

Пийте воду перед кожним прийомом їжі та протягом дня – це допоможе контролювати апетит та знизити кількість спожитих калорій. Крім того, врахуйте, що часто почуття голоду може бути ознакою спраги. Вживання води перед їжею допомагає уникнути зайвих перекусів.

Намагайтесь уникати солі у стравах

Зменшення споживання солі може допомогти у схудненні, оскільки сіль затримує воду та викликає здуття. Намагайтеся обмежити оброблені продукти, як чипси, фаст-фуд та консерви. А також, контролюйте кількість солі у своїх домашніх стравах, адже це може значно вплинути на ваш прогрес.

Виконуйте HIIT-тренування

Інтервальне тренування високої інтенсивності (HIIT) складається з коротких серій інтенсивних вправ та швидких періодів відновлення. Це ефективний спосіб спалювання жиру за короткий час. Включайте у свої тренування стрибки навпочіпки, альпіністи, планку та бурпі, чергуючи їх з короткими відпочинками.

Їжте більше овочів

Додайте більше овочів до свого раціону, особливо якщо прагнете схуднути. Вони низькокалорійні, містять багато води та клітковини, що допомагає швидше насититися. Крім того, намагайтесь до кожного прийому їжі додавати чашу некрохмалистих овочів, таких як броколі, цвітна капуста або болгарський перець. Це полегшить підтримання дефіциту калорій і сприятиме втраті ваги.

А ви це знали? Навіщо українцям радять класти крейду в холодильник

неділя, 27 жовтень 2024, 18:07

Холодильник — важлива річ в будь-якому будинку. Однак, буває таке, що замість аромату продуктів, відкривши дверцята, відчуваєте неприємний запах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто, щоб вирішити цю проблему, доводиться довго і ґрунто...

Доступні всім! Які спеції треба додати в каву, щоб зробити її корисною

неділя, 27 жовтень 2024, 13:09

Кава, яку найкраще пити вранці, є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Він не тільки стимулює та тонізує, але й у помірних кількостях може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Відомий польський лікар Марек Скочилас радить звернути увагу н...