Це справді працює! Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність

Багато людей вважають, що для підтримки здоров'я волосся необхідно купувати дорогі шампуні, очікуючи миттєвого результату та ідеального складу продукту. Однак експерти стверджують, що вартість не завжди відображає якість, і дорогі засоби часто не мають усіх необхідних активних компонентів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Щоб поліпшити якість дешевого шампуню, можна вдатися до самостійної модифікації його складу. Ось кілька порад від фахівців.

Морська сіль

Додавання невеликої кількості солі в шампунь посилить його очищувальні властивості. Сіль здатна забезпечити легкий пілінг шкіри голови, допомагаючи боротися із забрудненнями і надлишком себума.

Вітаміни

Використання ампульних вітамінів, таких як вітаміни А, Е і групи В, дасть змогу поліпшити поживні властивості шампуню. Для цього необхідно додати вітаміни до засобу для миття волосся, нанести на вологе волосся і витримати кілька хвилин.

Ефірні олії

Для надання додаткових властивостей шампуню, можна використовувати ефірні олії. Рекомендується додавати 10 крапель олії на кожні 50 мл засобу. З популярних варіантів можна вибрати лаванду, цитрусові, сандал, троянду, жасмин або розмарин.

Ці прості рекомендації допоможуть поліпшити якість дешевого шампуню, зробивши його більш ефективним і корисним для вашого волосся. Не бійтеся експериментувати й створювати індивідуальні рецепти догляду за волоссям!

Психологічний тест. У якій позі ви спите? Це багато говорить про вашу особистість

неділя, 9 листопад 2025, 5:38

Поза, яку ви займаєте під час сну, не випадкова. Це несвідомий вибір, що розкриває приховані риси вашої особистості, страхи та бажання. Виберіть одну з шести поз і дізнайтеся, що вона говорить про вас, передають Патріоти України. Як з’ясував британськи...

Яке м’ясо найшкідливіше для здоров’я: Дієтологи пояснили, чому варто обмежити його споживання

субота, 8 листопад 2025, 23:10

М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...