Це справді працює! ТОП-5 дієтичних хитрощів, які допоможуть вам худнути

Якщо ви прагнете позбутись від пари зайвих кілограмів, вам не обов'язково треба дотримуватись жорстких дієт чи вживати сумнівні добавки. Невеликі зміни у звичках можуть бути суттєво ефективнішими за жорстке тренування та обмеження у раціоні, передають Патріоти України.

Ви можете розпочати з простих цілей, щодня зменшувати кількість калорій та використовувати перевірені науково обґрунтовані методи. Як саме швидко та легко зменшити калорійність свого раціону, розповіли в Eat This, Not That.

Цільні фрукти

Якщо ви звикли вживати фруктові соки, вам слід замінити споживання трьох склянок на тиждень на 3 порції цільних фруктів. Таким чином, наступного разу, коли ви захочете яблучного соку, краще оберіть 1 цільне яблуко. Це допоможе вам зменшити споживання цукру, отримати більше клітковини та знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

Маленькі миски

Оновіть свій домашній посуд, додаючи до сервізу маленькі миски. Великі тарілки та глибокі миски можуть призвести до збільшення порцій на 16%, а тому використання менших місткостей допоможе вам краще контролювати розмір порцій та зберегти баланс у харчуванні.

Їжте без телевізора

Уникайте їсти або пити, коли дивитеся телевізор чи користуєтесь мобільним телефоном. Відволікання може призвести до того, що ви з’їдаєте на 10% більше за один раз. Саме тому краще сконцентруйтеся на їжі, щоб краще відчувати її смак та вчасно помітити насичення. Це допоможе контролювати порції та покращить ваше харчування.

Поїжте перед основним прийомом їжі

Спробуйте не голодувати весь день перед обідом, щоб зекономити калорії. Замовте закуску, наприклад, суп на бульйоні або яблуко, перед основною стравою. Це може зменшити загальне споживання калорій під час їжі до 20%. Крім того, таким чином ви не зможете з'їсти більше ніж треба та відчуєте задоволення від страви.

Додайте кориці

Додайте корицю до крохмалистих страв, щоб збалансувати рівень цукру в крові. Це може допомогти уникнути коливань інсуліну, які викликають голод та тягу до їжі. Наприклад, використовуйте чайну ложку кориці у вівсянці на сніданок. Це простий спосіб покращити своє харчування.

Смакота! Ледачий сніданок, який готують з вечора всього за 5 хвилин

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:12

Уявіть ситуацію. Ви відкриваєте холодильник, берете готовий сніданок та смачно їсте. Це не міф, а реальність. Таке може бути, якщо вечері зробити ледачу вівсянку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %, передають Патріоти України. Для ...

Дачникам на замітку! Ось що спеціалісти радять розсипати на городі замість гною

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:40

Розкислення ґрунту за допомогою вапна — простий і доступний спосіб покращити якість землі, передають Патріоти України. Раніше ми розповідали про копійчаний засіб, яким можна обробити город для неймовірного врожаю наступного року. Але для того, щоб у ма...