Це справді працює! ТОП-5 способів позбутися конденсата на вікнах взимку

Конденсат, що утворюється через різницю температур може стати причиною появи цвілі. На вікнах він утворюється достатньо часто. Причин цьому може бути декілька, передають Патріоти України.

Як зазначає Ecochoice, є кілька способів, які допоможуть зменшити прояви конденсату. Окрім заміни вікон, є більш недорогі способи.

Дайте повітрю циркулювати

Здається дивним вмикати вентилятори в розпал зими, але це може допомогти зменшити конденсацію. Можна використовувати стельові вентилятори.

Придбайте осушувач повітря

Осушувачі допомагають позбавити повітря від зайвої вологи, яка перетворюється на віконний конденсат. Визначити рівень вологості в приміщенні допоможе гігрометр.

Утепліть вікна

Різноманітні системи утеплення, наприклад, плівки, допоможуть уникнути виникнення конденсату.

Закривайте двері під час купання та приготування їжі

Коли ви приймаєте душ або ванну, закрийте двері у ванну кімнату, щоб пара та волога не виходили в іншу частину будинку. Під час приготування їжі зачиняйте двері на кухню, щоб утримувати вологу. Коли ви готуєте або купаєтеся в закритому приміщенні, відкрийте вікна, щоб допомогти видалити вологу або вмикайте витяжку.

Провітрюйте

Якщо ви можете витримати холод кілька хвилин, відкрийте вікна, якщо зсередини утворюється конденсат. Це запустить прохолодне свіже повітря та очистить вікна.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...