Це справді працює! ТОП-6 харчових звичок, які сприятимуть щоденному схудненню

Процес втрати жиру на животі займає певний час та вимагає суттєвої зміни харчових звичок. Зокрема, відмова від газованих напоїв чи у регулярному вживанню фаст-фуду є лише одним з ключових кроків у цьому процесі, передають Патріоти України.

Щоб прискорити спалювання жиру, важливо зменшити споживання калорій та прискорити метаболізм. Як це зробити за допомогою харчування, дізнавались в Eat This, Not That.

Щодня вживайте листову зелень

Вісцеральний жир розташований глибоко в черевній порожнині, оточуючи важливі органи, що може призвести до серйозних захворювань. Темна листова зелень, як-от шпинат та рукола, допомагає зменшити цей жир. Така дія відбувається завдяки низькій калорійності та високому вмісту поживних речовин, зокрема вітамінів і мінералів.

Пийте каву

Кофеїн підвищує когнітивні функції та прискорює метаболізм, що може сприяти втраті ваги. Деякі дослідження показують, що споживання кофеїну перед тренуванням збільшує спалювання жиру, однак важливо уникати додавання цукру і вершків, щоб не знизити ефект від спалювання калорій.

Заварюйте зелений чай

Зелений чай містить катехін під назвою епігалокатехін галлат, який сприяє спалюванню жиру навіть у стані спокою. Дослідження показують, що напої з катехінами зеленого чаю ефективніше спалюють абдомінальний жир порівняно з іншими напоями з кофеїном. Крім того, цей компонент може допомогти прискорити схуднення в поєднанні з фізичними вправами.

Комбінуйте продукти

Щоб вгамувати почуття голоду під час нарощування м’язів, поєднуйте вуглеводи з білком. Білок засвоюється повільніше, що допомагає довше залишатися ситим та разом з тим, запобігає різкому підвищенню рівня цукру в крові. Крім того, білок сприяє росту м’язів, які спалюють більше калорій, навіть у стані спокою.

Випивайте склянку води перед прийомом їжі

Якщо пити воду перед їжею, це може допомогти прискорити спалювання жиру. Вода заповнює шлунок та зменшує споживання калорій. Також врахуйте, що часто відчуття голоду може бути ознакою спраги, а тому регулярне споживання води протягом дня може підтримувати не лише гідратацію, а й допомагати контролювати апетит.

Менше м’яса — більше овочів

Щоб схуднути варто споживати багато овочів. Достатньо раз на тиждень готувати вечерю без м’яса, зосереджуючись на рослинних білках. Це допоможе вам почуватися ситішими та зменшити споживання калорій під час наступного прийому їжі.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...