Це справді працює! ТОП-8 способів, які допомагають миттєво позбавлятись від зайвої ваги

Чимало людей у прагненні позбутись зайвих кілограмів, дотримуються спеціальних дієт, що вимагають додаткових витрат на продукти та добавки. Однак, навіть вживаючи збалансований раціон, через різноманіття дорогих методів схуднення залишається недосяжним викликом, через що багато людей зупиняються ще на початку, передають Патріоти України.

В Eat This, Not That! поділились порадами від дієтологів, що мають допомогти для здорової та стійкої втрати ваги. Незалежно від вашої мети, ви можете дотримуватись цих порад для ефективного схуднення.

Вживання овочів

Замість того, щоб зосереджуватися на обмеженнях, спробуйте додати більше здорових низькокалорійних овочів до свого раціону. Вони допомагають довше залишатися ситими завдяки клітковині та воді у своєму складі. Спробуйте зробити овочі цікавішими, приготувавши спагеті зі спіральною овочевою локшиною або додавши зелень у смузі.

Вживання корисних злаків

Хоча кетогенні дієти доволі популярні, проте виключення зернових може бути не найкращим рішенням для схуднення. Дослідження показують, що вживання цільнозернових продуктів може прискорити метаболізм та сприяти зниженню ваги. Крім того, цільнозернові продукти також пов'язують зі зниженням ризику ожиріння та діабету 2 типу.

Стакан води перед сніданком

Навіть якщо ви не дуже звикли снідати, почніть ранок з кількох склянок води. Це допоможе вам уникнути переїдання протягом дня та запобігти плутанню спраги з голодом. До того ж вода також сприяє зволоженню та контролю апетиту.

Жуйте повільніше

Щоб прискорити втрату ваги, спробуйте жувати їжу повільніше, долучаючи більше зусиль. Це може знизити споживання калорій під час їжі та допомогти контролювати вагу. Дослідження показують, що ретельне пережовування їжі може зменшити загальну кількість споживаних калорій.

Їжте корисні жири під час кожного прийому їжі

Щоб зменшити відчуття голоду і підтримувати тривале відчуття ситості, додавайте здорові жири до кожного прийому їжі. Включайте в раціон авокадо, оливкову олію, горіхи та сир, щоб допомогти контролювати апетит і уникнути швидкого голодування.

Здоровий нічний сон

Втрата ваги не залежить лише від їжі та фізичних вправ, бо сон також відіграє важливу роль. Недостатній відпочинок може підвищити рівень стресу і негативно вплинути на гормони, що регулюють вагу. Щоб нормально спати, рекомендується зменшити освітлення та екрани за 30–60 хвилин до сну, читати, зробити розтяжку або випити гарячий чай.

Зелений чай на сніданок

Якщо ви шукаєте альтернативу каві, спробуйте зелений чай для покращення обміну речовин та прискорення схуднення. Чай пуер, вжитий вранці після сніданку, може допомогти прискорити метаболізм та зменшити жирові відкладення.

Ведіть харчовий журнал

Ведення харчового журналу допоможе вам краще контролювати кількість спожитої їжі. Крім того, використання журналу з можливістю завантаження фотографій може значно полегшити процес втрати ваги. Це дозволяє краще зрозуміти калорійний дефіцит і уважніше підходити до вибору їжі.

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...