Часто в процесі приготування улюблених страв духовка забруднюється та з’являється неприємний запах усередині. Безумовно, це викликає не надто приємні враження, передають Патріоти України.
Однак проблему можна усунути за допомогою простих засобів, які є на кожній кухні. Про них разом з OBOZ.UA та розповімо.
Для першого способу вам доведеться спочатку видалити з духовки залишки їжі. Після цього приготуйте суміш із харчової соди й води та нанесіть її на внутрішні поверхні духовки. Поверх содової пасти нанесіть трохи оцту і залиште розчин на кілька годин (можна на ніч). Через час вам залишиться тільки протерти все вологою ганчіркою — і проблеми не було.
Якщо ж вдома не виявилося соди чи оцту, вам допоможуть лимонний сік та вода. Змішайте їх в рівних частинах в пульверизаторі, розпорошіть розчин на внутрішні поверхні духовки та також залиште на кілька годин (також можна на ніч), потім видаліть вологою ганчіркою. Суміш знищить запах та залишить після себе приємний цитрусовий аромат.
Вам також допоможе активоване вугілля. Відправте в духовку миску з цим інгредієнтом на ніч — і запахи зникнуть.
Якщо ж у вас є ефірна олія, змішайте кілька крапель із харчовою содою і цією сумішшю наповніть невеликі пакетики або мішечки зі спеціями. Надішліть їх на кілька годин (або на ніч) до духовки. Сода поглине всі запахи, а ефірні олії залишать приємний аромат.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...