Це так просто! Домашній вафельний торт з готових коржів

Торт з вафельних коржів - це рецепт швидкого десерту без випічки. Рецепт торта з готових вафельних листів і шоколадного крему - доказ того, що для смачного торта не потрібно багато працювати на кухні, передають Патріоти України.

Іноді можна всього з декількох інгредієнтів і з мінімальними зусиллями отримати торт, який не соромно поставити на стіл, якщо у вас раптові гості, якщо потрібно накрити святковий стіл або просто самому захотілося смачненького.

Щоб приготувати торт з вафельних коржів, знадобиться:

  • 3 готових вафельних листа розміром 24х36 см;
  • 500 г шоколаду;
  • 600 мл вершків;
  • 250 г сиру (або сиру маскарпоне);
  • 1 ч. ложка ванільної есенції.

Приготування:

Крем

Поламайте шоколад на шматочки (цього не доведеться робити, якщо у вас шоколадні чіпси). Покладіть шматочки в каструлю, залийте вершками. Поставте каструлю на слабкий вогонь (або на парову баню) і нагрівайте, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння, поки шоколад не розтане. Зніміть з вогню, дайте охолонути і приберіть в холодильник на кілька годин, поки крем не охолоне і не почне густіти.

Для скорочення часу приготування шоколадного крему його можна поставити в морозильну камеру на 1-2 години. Залежно від ваших уподобань, додайте цукор, якщо вважаєте, що це необхідно.

Ви також можете використовувати молочний шоколад або комбінацію двох видів шоколаду — чорного і молочного. Добре остиглий шоколадний крем перемішайте доти, поки він не почне набувати густу кремоподібну консистенцію. Додайте дрібнозернистий сир (ще краще — сир маскарпоне) і ванільну есенцію. Ще раз перемішайте, поки крем не стане щільним і повітряним.

Складання:

Вафельні листи розрізають на 2 частини, виходить 6 листів. Шоколадний крем розділіть на 5 частин і розподіліть по вафельним листам. Складіть їх один на інший — і помістіть торт в холодильник (або морозильну камеру) до подачі на стіл.

Перед подачею наріжте вафельний торт на квадрати, і можна подавати.

Смачного!

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.