Це така смакота! Чипси, які можна всім - як приготувати снеки з лаваша з травами

Діти та дорослі дуже люблять снеки, а особливо чипси. Але покупні товари можуть призвести до серйозних захворювань, включаючи рак. Пропонуємо вам приготувати чипси із лаваша, які можна їсти без побоювання всім, передають Патріоти України.

Лаваш для цього рецепту обов'язково має бути свіжим та м'яким. Зі спецій можна взяти улюблені: мелену паприку, італійські трави, суміш перців, куркуму і так далі.

Інгредієнти:

  • лаваш
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 10 г кропу
  • зубчик часнику
  • 30 г твердого сиру
  • сіль та улюблені спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. Лаваш нарізаємо на трикутники чи квадратики.
  2. Кріп дрібно нарізати, натерти часник та сир на дрібній тертці – перемішати.
  3. Додати сіль, приправи, олію та перемішати.
  4. Деко застилаємо пергаментом. Кожен шматочок лаваша змащуємо сумішшю, що вийшла, за допомогою силіконового пензлика.
  5. Випікати 3-5 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готові чіпси набудуть золотистого відтінку.
  6. Також чіпси з лаваша можна приготувати в мікрохвильовій печі (800 Вт 3 хвилини) або на сковороді, яку потрібно застелити пергаментним папером.
  7. Подавати чіпси можна з соусом, наприклад, сметаною з часником, або перетертим авокадо.

Готово. Смачного!

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...