Шпроти можуть бути основою для салатів, а також з них найчастіше готують бутерброди та закуски. Варто відзначити, що шпроти можна приготувати і вдома, із простої та бюджетної салаки, передають Патріоти України.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних домашніх шпрот для бутербродів та намазок, які готуються із салаки.
Інгредієнти:
- Салаку – 750 г
- Чай міцний – 1 ст.
- Лавровий лист
- Перець горошком – 15 шт.
- Спеції – 1 ст. л.
- Олія – 50 мл
- Сіль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Почистіть рибу від нутрощів.
2. Викладіть в каструлю рибу, залийте завареним чаєм, додайте спеції і лавровий лист, лушпиння цибулі.