
Страви зі скумбрії є дуже популярними в Україні. Фудблогерка Jayne lubowitz поділилася рецептом приготування домашньої скумбрії в пряному маринаді, передають Патріоти України.
«Домашня скумбрія в пряному маринаді. Ніжна, пряна та надзвичайно смачна закуска, яку легко приготувати вдома», — написала вона.
Інгредієнти:
Скумбрія свіжоморожена — 2 шт.
Вода — 500 мл
Сіль — 2 ст. л.
Цукор — 1 ст. л.
Гірчиця (готова) — 1 ст. л.
Рослинна олія — 1 ст. л.
Чорний перець горошком — 0,5 ч. л.
Коріандр горошком — 0,5 ч. л.
Гвоздика — 2 шт.
Лавровий лист — 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Пряний розсіл
У каструлі з’єднайте воду, сіль, цукор, гірчицю, олію та спеції.
Доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину й повністю охолодіть.
2. Риба
Скумбрію розморозьте, очистіть і наріжте порційними шматочками.
3. Маринування
Залийте рибу холодним розсолом так, щоб шматочки були повністю вкриті.
Накрийте й поставте в холодильник на 24 години.
«Перед подачею скумбрію можна прикрасити кільцями червоної цибулі та зеленню. Зберігайте в холодильнику до 4 днів у закритому контейнері. Скумбрія в пряній заливці виходить соковита й ароматна — чудова закуска до святкового столу чи сімейної вечері!» — написала фудблогерка.
Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...
Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...