Це така смакота! Домашній плавлений сир із вершковим смаком - простий рецепт

Для домашнього плавленого сиру з ніжним вершковим смаком, обов'язково використовуйте домашній сир із великою жирністю. Для приготування знадобляться сир, молоко, олія, сода та сіль. Після охолодження плавлений сир загусне і стане схожим на всім знайомий сир "Янтар", передають Патріоти України.

Інгредієнти

сир кисломолочний, 10%
500 г
молоко, 3,2%
0,5 склянки
вершкове масло
30 г
сода харчова
0,5 ч. л.
сіль
1,5 ч. л.
  1. У кисломолочний сир додайте молоко та соду. Збийте блендером або перетріть через сито. Перекладіть у каструлю з товстим дном. Добре перемішайте.
  2. Нагрійте на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Коли суміш почне поступово плавитися, додайте сіль та м'яке вершкове масло. Доведіть до повного розчинення, помішуючи, і проваріть 5-10 хвилин. Вийде рідка, однорідна маса. Гарячою, розлийте її у невеликі судочки.
  3. Викладіть у контейнер, накрийте харчовою плівкою в контакт із поверхнею, щоб не утворилася скоринка, і дайте охолонути за кімнатної температури. Потім відправте в холодильник на п'ять годин, краще на всю ніч.

Поради:

За бажанням можна використовувати часник, кмин, кріп чи в'ялені помідори. Їх потрібно додавати наприкінці. Молоко краще купувати домашнє.

Щодня чи раз на тиждень? Експерти пояснили, як часто насправді треба мити голову

п’ятниця, 18 липень 2025, 7:40

Суперечки про те, як часто потрібно мити волосся, тривають роками. Але тепер експерти нарешті дали чітку відповідь, передають Патріоти України. . Як пояснюють дерматологи, універсального правила не існує — все залежить від типу шкіри голови, способу ж...

Забудьте про хімію! Цей натуральний засіб нейтралізує всі запахи у шафі

п’ятниця, 18 липень 2025, 7:07

Неприємний запах у шафі - проблема, з якою стикаються багато людей. Але не поспішайте використовувати хімічні освіжувачі: іноді достатньо простого природного засобу, щоб повернути речам свіжість. Один із найефективніших і водночас натуральних методів -...