Це така смакота! Домашній плавлений сир із вершковим смаком - простий рецепт

Для домашнього плавленого сиру з ніжним вершковим смаком, обов'язково використовуйте домашній сир із великою жирністю. Для приготування знадобляться сир, молоко, олія, сода та сіль. Після охолодження плавлений сир загусне і стане схожим на всім знайомий сир "Янтар", передають Патріоти України.

Інгредієнти

сир кисломолочний, 10%
500 г
молоко, 3,2%
0,5 склянки
вершкове масло
30 г
сода харчова
0,5 ч. л.
сіль
1,5 ч. л.
  1. У кисломолочний сир додайте молоко та соду. Збийте блендером або перетріть через сито. Перекладіть у каструлю з товстим дном. Добре перемішайте.
  2. Нагрійте на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Коли суміш почне поступово плавитися, додайте сіль та м'яке вершкове масло. Доведіть до повного розчинення, помішуючи, і проваріть 5-10 хвилин. Вийде рідка, однорідна маса. Гарячою, розлийте її у невеликі судочки.
  3. Викладіть у контейнер, накрийте харчовою плівкою в контакт із поверхнею, щоб не утворилася скоринка, і дайте охолонути за кімнатної температури. Потім відправте в холодильник на п'ять годин, краще на всю ніч.

Поради:

За бажанням можна використовувати часник, кмин, кріп чи в'ялені помідори. Їх потрібно додавати наприкінці. Молоко краще купувати домашнє.

Ваші вікна засяють за 10 хвилин - все, що потрібно це не оцет, а... чай!

вівторок, 29 липень 2025, 19:09

Пил і сліди від пальців можуть перетворити навіть найсонячніший день на розчарування, якщо вікна брудні. Та цього літа ви зможете насолоджуватись чистими шибками без дорогих засобів і зайвих зусиль. Експерти з клінінгу поділилися лайфхаком, який не пот...

Чому одяг швидко зношується: ТОП-5 дрібниць, які знищують ваш гардероб

вівторок, 29 липень 2025, 18:38

Навіть якісний одяг може втратити привабливість уже за кілька прань - усе через дрібні, але важливі деталі, на які більшість людей не звертає уваги. Експерти у сфері текстилю розповіли, що саме робить речі недовговічними - і що з цим робити, передають ...