Це така смакота! Домашній плавлений сир із вершковим смаком - простий рецепт

Для домашнього плавленого сиру з ніжним вершковим смаком, обов'язково використовуйте домашній сир із великою жирністю. Для приготування знадобляться сир, молоко, олія, сода та сіль. Після охолодження плавлений сир загусне і стане схожим на всім знайомий сир "Янтар", передають Патріоти України.

Інгредієнти

сир кисломолочний, 10%
500 г
молоко, 3,2%
0,5 склянки
вершкове масло
30 г
сода харчова
0,5 ч. л.
сіль
1,5 ч. л.
  1. У кисломолочний сир додайте молоко та соду. Збийте блендером або перетріть через сито. Перекладіть у каструлю з товстим дном. Добре перемішайте.
  2. Нагрійте на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Коли суміш почне поступово плавитися, додайте сіль та м'яке вершкове масло. Доведіть до повного розчинення, помішуючи, і проваріть 5-10 хвилин. Вийде рідка, однорідна маса. Гарячою, розлийте її у невеликі судочки.
  3. Викладіть у контейнер, накрийте харчовою плівкою в контакт із поверхнею, щоб не утворилася скоринка, і дайте охолонути за кімнатної температури. Потім відправте в холодильник на п'ять годин, краще на всю ніч.

Поради:

За бажанням можна використовувати часник, кмин, кріп чи в'ялені помідори. Їх потрібно додавати наприкінці. Молоко краще купувати домашнє.

Зважте свій вибір! ТОП-3 породи собак, які найскладніше дресирувати

середа, 1 жовтень 2025, 23:10

Хоча кожна собака має свій власний тип характеру, є деякі породи, які мають схильність до неслухняності. Якщо у вас ніколи раніше не було собаки, це може стати для вас серйозною проблемою, передають Патріоти України. Спеціаліст з поведінки собак Вілл А...

Все просто! Як перемогти сирість і неприємний запах у шафі раз і назавжди

середа, 1 жовтень 2025, 21:31

Ви відкриваєте шафу, тягнетеся за одягом - і відчуваєте неприємний запах та вологість. Ця проблема знайома багатьом, але є прості способи з нею впоратися. Давайте розберемося, звідки береться волога у шафі і як її позбутися, передають Патріоти України.