Це така смакота! Елементарна піца "Хвилинка" для ситного обіду - з якого тіста приготувати

Чудовим варіантом ситного обіду може стати домашня піца. Але для того, щоб довго не возитися із розкочуванням тіста - можна скористатись наступним варіантом. Потрібно просто замішати рідку сметаноподібну масу і розподілити її по деко – все максимально швидко, передають Патріоти України.

Ідея приготування піци "Хвилинка" для ситного обіду опублікована на сторінці фудблогерки з ніком valerikiry в Instagram. Ви витратите максимум півгодини.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

Інгредієнти для тіста:

  • кефір – 400 мл
  • вода – 50 мл
  • сода, сіль, цукор – 1 ч.л.
  • борошно – 250-300 г

Інгредієнти для начинки:

  • моцарела – 200 г
  • сулугуні – 200 г
  • бринза – 200 г (якщо в сирі є сіль – потім її додавати непотрібно. Якщо ж немає – додайте 0,5 ч.л.)
  • борошно – 3 ст.л.
  • яйця – 3 шт

Додатково:

  • масло вершкове – 20 г (для змащування пергаменту)
  • пергамент силіконізований

Спосіб приготування:

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

1. Кефір зʼєднати з водою, додати сіль, цукор, соду.

2. Добре перемішати. Додати борошно.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

3. Тісто повинно вийти як густа сметана. Відставити.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

4. Зробити начинку: моцарелу і сулугуні натерти на тертку і зʼєднати з подрібненою бринзою. Додати 3 ст.л. борошна, перемішати.

5. Збити в окремому посуді яйця до однорідності, додати до сиру, перемішати.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

6. Деко застелити пергаментом, змастити вершковим маслом, вилити тісто і розрівняти, відправити у духовку на 7-10 хвилин за температури 180 градусів.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

7. На тісто викласти сирну начинку і відправити у духовку ще на 25 хвилин за температури 180 градусів до золотистої скоринки.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...