Це така смакота! Елементарна піца "Хвилинка" для ситного обіду - з якого тіста приготувати

Чудовим варіантом ситного обіду може стати домашня піца. Але для того, щоб довго не возитися із розкочуванням тіста - можна скористатись наступним варіантом. Потрібно просто замішати рідку сметаноподібну масу і розподілити її по деко – все максимально швидко, передають Патріоти України.

Ідея приготування піци "Хвилинка" для ситного обіду опублікована на сторінці фудблогерки з ніком valerikiry в Instagram. Ви витратите максимум півгодини.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

Інгредієнти для тіста:

  • кефір – 400 мл
  • вода – 50 мл
  • сода, сіль, цукор – 1 ч.л.
  • борошно – 250-300 г

Інгредієнти для начинки:

  • моцарела – 200 г
  • сулугуні – 200 г
  • бринза – 200 г (якщо в сирі є сіль – потім її додавати непотрібно. Якщо ж немає – додайте 0,5 ч.л.)
  • борошно – 3 ст.л.
  • яйця – 3 шт

Додатково:

  • масло вершкове – 20 г (для змащування пергаменту)
  • пергамент силіконізований

Спосіб приготування:

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

1. Кефір зʼєднати з водою, додати сіль, цукор, соду.

2. Добре перемішати. Додати борошно.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

3. Тісто повинно вийти як густа сметана. Відставити.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

4. Зробити начинку: моцарелу і сулугуні натерти на тертку і зʼєднати з подрібненою бринзою. Додати 3 ст.л. борошна, перемішати.

5. Збити в окремому посуді яйця до однорідності, додати до сиру, перемішати.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

6. Деко застелити пергаментом, змастити вершковим маслом, вилити тісто і розрівняти, відправити у духовку на 7-10 хвилин за температури 180 градусів.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

7. На тісто викласти сирну начинку і відправити у духовку ще на 25 хвилин за температури 180 градусів до золотистої скоринки.

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...

Один секретний інгредієнт у каві зупиняє старіння - лікар із Гарварду дав рецепт

неділя, 5 жовтень 2025, 12:30

Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...