Це така смакота! Елементарна піца "Хвилинка" для ситного обіду - з якого тіста приготувати

Чудовим варіантом ситного обіду може стати домашня піца. Але для того, щоб довго не возитися із розкочуванням тіста - можна скористатись наступним варіантом. Потрібно просто замішати рідку сметаноподібну масу і розподілити її по деко – все максимально швидко, передають Патріоти України.

Ідея приготування піци "Хвилинка" для ситного обіду опублікована на сторінці фудблогерки з ніком valerikiry в Instagram. Ви витратите максимум півгодини.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

Інгредієнти для тіста:

  • кефір – 400 мл
  • вода – 50 мл
  • сода, сіль, цукор – 1 ч.л.
  • борошно – 250-300 г

Інгредієнти для начинки:

  • моцарела – 200 г
  • сулугуні – 200 г
  • бринза – 200 г (якщо в сирі є сіль – потім її додавати непотрібно. Якщо ж немає – додайте 0,5 ч.л.)
  • борошно – 3 ст.л.
  • яйця – 3 шт

Додатково:

  • масло вершкове – 20 г (для змащування пергаменту)
  • пергамент силіконізований

Спосіб приготування:

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

1. Кефір зʼєднати з водою, додати сіль, цукор, соду.

2. Добре перемішати. Додати борошно.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

3. Тісто повинно вийти як густа сметана. Відставити.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

4. Зробити начинку: моцарелу і сулугуні натерти на тертку і зʼєднати з подрібненою бринзою. Додати 3 ст.л. борошна, перемішати.

5. Збити в окремому посуді яйця до однорідності, додати до сиру, перемішати.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

6. Деко застелити пергаментом, змастити вершковим маслом, вилити тісто і розрівняти, відправити у духовку на 7-10 хвилин за температури 180 градусів.

Елементарна піца ''Хвилинка'' для ситного обіду: з якого тіста приготувати

7. На тісто викласти сирну начинку і відправити у духовку ще на 25 хвилин за температури 180 градусів до золотистої скоринки.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...