Це така смакота! Фарширована куряча грудка з беконом у духовці - рецепт святкової страви

Запечена куряча грудка за цим рецептом виходить дуже соковитою та ніжною. Страва підійде і для святкового столу. Трохи паприки додасть солодкості скоринці та насиченого кольору, а начинка з журавлини та фісташок - оригінального смаку. Рецептом поділилася кулінарка Мішель Саутен, повідомляє Taste, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • 55 г коричневого цукру;
  • 1 чайна ложка солодкої паприки;
  • 6 філе курячої грудки;
  • 12 скибочок бекону.

Журавлинна начинка:

  • 25 г (1/2 склянки) панірувальних сухарів;
  • 40 г (1/4 склянки) сушеної журавлини, крупно нарізаної;
  • 40 г (1/4 склянки) цілих ядер фісташок, крупно нарізаних;
  • 1/4 склянки нарізаного свіжого листя петрушки;
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого листя шавлії;
  • 50 г вершкового масла, розтопленого.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 200C/180C з конвекцією. Застеліть деко папером для випічки. Змішайте коричневий цукор і паприку в невеликій мисці.

Крок 2. Для приготування начинки змішайте в мисці панірувальні сухарі, журавлину, фісташки, петрушку, шавлію і топлене масло до однорідної маси.

Крок 3. За допомогою невеликого гострого ножа зробіть у кожній курячій грудці глибокий горизонтальний надріз, щоб вийшла кишеня (не прорізайте її до кінця). Заповніть журавлинною сумішшю.

Крок 4. Оберніть кожну курячу грудку двома шматочками бекону і покладіть на застелене папером деко. Посипте зверху цукром. Запікайте 30 хвилин або до повної готовності курки.

Примітка: журавлину можна замінити курагою або родзинками, а фісташки — волоськими горіхами або горіхами пекан.

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...