Це така смакота! Яблучний пиріг, який точно вдасться у кожного - обов’язково приготуйте

Перші дні весни варто розпочати з яблучного пирога, бо яблука - це смак і запах літа, яке вже не за горами. Цей рецепт нескладний, й тому не варто переживати, що щось не вийде. Порадуйте родину смакотою, ділиться кулінарка Ірина Горбань, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 60 г (якщо яблука солодкі)
  • дрібка солі
  • ванілін (до свого смаку)
  • масло — 30 г
  • молоко — 100 г
  • борошно — 70 г
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • яблука — 900 г
  • сік лимона — 2 ст. л
  • форма для випікання — 20 см

Приготування:

Цукор, яйця, сіль і ванілін збиваємо до світлої маси. Додаємо розтоплене масло і молоко кімнатної температури. Додаємо муку, розпушувач і все перемішуємо міксером. Тісто має бути як на млинці. Чистимо яблука, ріжемо їх тонкими півкільцями або четвертинками й обережно змішуємо з тістом.

Дно і боки форми викладаємо пергаментом, а потім розкладаємо яблука рівними шарами — і в духовку. Випікаємо за температури 180 градусів 50−60 хвилин. Пиріг на смак ніби з заварним кремом. Після випічки можна посипати цукровою пудрою.

А ви це знали? У яку воду треба засипати гречку - холодну чи окріп

четвер, 23 січень 2025, 16:30

Професійні кухарі розкрили секрет, як приготувати ідеальну гречану кашу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Гречка – це традиційна страва практично для кожної української родини. І досвідчені господині мають свої секрети приготування цієї ...

Це може здивувати! Які фрукти та овочі потрібно їсти зі шкіркою

четвер, 23 січень 2025, 13:00

Хоча наші мами та бабусі вчили нас викидати шкірки від овочів та фруктів, існує шість продуктів, які чистити не потрібно, адже так вони містять більше поживних речовин, корисних для нашого організму. Про це розповідають в AllRecipes, передають Патріоти...