Перші дні весни варто розпочати з яблучного пирога, бо яблука - це смак і запах літа, яке вже не за горами. Цей рецепт нескладний, й тому не варто переживати, що щось не вийде. Порадуйте родину смакотою, ділиться кулінарка Ірина Горбань, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Цукор, яйця, сіль і ванілін збиваємо до світлої маси. Додаємо розтоплене масло і молоко кімнатної температури. Додаємо муку, розпушувач і все перемішуємо міксером. Тісто має бути як на млинці. Чистимо яблука, ріжемо їх тонкими півкільцями або четвертинками й обережно змішуємо з тістом.
Дно і боки форми викладаємо пергаментом, а потім розкладаємо яблука рівними шарами — і в духовку. Випікаємо за температури 180 градусів 50−60 хвилин. Пиріг на смак ніби з заварним кремом. Після випічки можна посипати цукровою пудрою.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...