Це така смакота! Як готують справжні закарпатські голубці

Закарпаття – чудовий край. Яка там дивовижна природа, а народ дуже гостинний. І як вони готують! Особливо люблять пригощати різними домашніми смаколиками. Однією з основних страв на застілля вважаються закарпатські голубці, передають Патріоти України.

Головною особливістю місцевих голубців є їх розмір. Чим вони менші, тим краще. Практично кожна господиня знає, як їх приготувати. Цікаво і те, що рис в начинці сирий. Незважаючи на це, голубці варять менше півгодини. Страва виходить фантастично смачною.

Інгредієнти

  • Капуста – 4 шт;
  • рис – 500г;
  • фарш із свинини – 500 г;
  • цибуля – 4-5 шт;
  • морква – 1-2 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • смалець – 2 ст. л.
  • паприка – 3 ч. л.
  • томатна паста – 1 ст. л;
  • кріп – пучок;
  • сіль, перець, приправа до м’яса за смаком

Приготування

  1. Більшу частину сала розтопити на сковороді і обсмажити дрібно нарізану цибулю до напівпрозорості. Болгарський перець нарізати кубиками і додати до цибулі, смажити 2-3 хвилини.
  2. Натерти моркву на дрібній терці і відправити на сковороду, смажити ще 2-3 хв. Потім додати смалець, що залишився, паприку і подрібнені помідори. Тушкувати кілька хвилин.
  3. Кілька разів промийте рис, змішайте його з фаршем і зажаркою. Всипте сіль, перець і приправу, розмішайте до однорідності. Додайте подрібнену зелень і ще раз добре перемішайте.
  4. З невеликої капусти виріжте качани. Закип’ятіть в каструлі воду і опустіть овоч у окріп. Накрийте кришкою і залишіть для запарювання. Потім розберіть капусту на окремі листочки. Ті, що вже стали м’якими, дістаньте з каструлі. З кожного листка зніміть ущільнення.
  5. Розділіть великі листки на 2 частини і загорніть у них начинку будь-яким зручним способом. Голубці повинні бути невеликими і добре тримати форму. Покладіть голубці в каструлю у кілька шарів, посоліть.
  6. Розведіть томатну пасту у невеликій кількості води. Залийте голубці отриманим соусом. Додайте в каструлю гарячу воду так, щоб вона досягла середини верхнього ряду, накрийте тарілкою, доведіть до кипіння і тушкуйте 25 хв.

Оскільки на Закарпатті звикли готувати для великої родини, то начинок може бути дуже багато. Можна пропорційно зменшити кількість всіх інгредієнтів або заморозити частину начинки.

Новорічні подарунки від Auchan: Як вибрати подарунковий набір цукерок для дитини

вівторок, 14 січень 2025, 13:56

Новий рік – це особливий час, наповнений магією, радістю та очікуванням. Однією з найприємніших традицій цього святкового періоду є обмін подарунками. І що може бути кращим, ніж порадувати своїх маленьких діточок смачними та оригінальними солодкими под...

Коли краще їсти, щоб схуднути: Складено оптимальний розклад прийому їжі для зниження ваги

вівторок, 14 січень 2025, 7:32

Швидке схуднення вимагає не лише дієти та фізичних вправ, а й уважного підходу до повсякденних звичок. Окрім того, що важливо слідкувати за тим, що ми їмо, не менш значущим є і час прийому їжі, передають Патріоти України. Експерти вважають, що оптималь...