Смажена картопля - проста, доступна і смачна страва. Але далеко не завжди вдається отримати хрумкий гарнір з золотистою скоринкою. Є секрети приготування картоплі, які знають далеко не всі, передають Патріоти України.
Вимочену картоплю не можна відразу відправляти в сковороду з олією. Потрібно промокнути його паперовим рушником або залишити в ситі, щоб прибрати зайву вологу і при смаженні відразу почала утворюватися рум'яна скоринка. В іншому випадку картопля пригорятиме.
Важливо обрати якісну рослинну олію – рафіновану та без запаху. Перші 5-7 хвилин потрібно смажити картоплю на сильному вогні, а потім перевернути овоч для рівномірного приготування з усіх сторін.
Потім потрібно зменшити вогонь і продовжити готувати. Не слід накривати сковорідку кришкою, інакше хрусткою картопля точно не буде. Кілька разів перемішайте її, але не соліть. Інакше вона вбере в себе більше олії, ніж потрібно, і стане пухкою.
Сіль, перець та інші спеції, зелень та часник потрібно додавати за кілька хвилин до готовності. Так аромати краще збережуться і картопля стане більш апетитною
Кожен садівник хоч раз в житті стикався з ситуацією, коли потрібно було підібрати добриво для городу, а це виявлялося складніше, ніж здавалося на перший погляд, передають Патріоти України. Проблема в тому, що гербіциди мають вузьконаправлений спектр ді...
Нові рушники - м’які та білі, проте чим довше ми користуємося виробами, тим тьмянішими вони стають. І якщо шовковистість рушникам можна повернути за допомогою трюку з оцтом, то колір відновить інший кухонний продукт, передають Патріоти України. Посірі...