Це така смакота! Як приготувати хрусткі малосольні огірки за одну ніч

Коли захочеться малосольних огірків, згадайте цей невигадливий рецепт, який дозволить спробувати хрусткі огірочки вже наступного ранку, передають Патріоти України.

Пікантний розсіл надає овочам приємного смаку та аромату. Рецепт настільки простий, що немає потреби закатувати банки із запасом.

Для приготування потрібно:

  • 1 кг огірків;
  • 1 л води;
  • 1,5 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. гірчичного порошку;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • 100 гр кропу;
  • 1 головка часнику;
  • 4 шт. лаврового листа;
  • 2 ст. л. оцту.

Як готувати

Секрет хрустких огірків у тому, що перед закатуванням їх потрібно замочити у крижаній воді на 2-3 години, а сіль треба брати великого помелу.

Отже, відріжте краї огірків, порубайте пучок кропу, але не дрібно, а на 4-5 частин.

Почистіть часник і наріжте пластинками.

Візьміть чисті банки (краще дві штуки по 1 л) і розкладіть порівну кріп і часник, потім огірки, вертикально і щільно.

Тепер покладіть лавровий лист та перець. Змішайте у воді сіль та цукор і доведіть до кипіння.

Додайте оцет, гірчицю і, добре перемішавши, розлийте розсіл по банках.

Закрутивши кришками, залиште огірки маринуватися на ніч, накривши щільною тканиною.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...