Коли захочеться малосольних огірків, згадайте цей невигадливий рецепт, який дозволить спробувати хрусткі огірочки вже наступного ранку, передають Патріоти України.
Пікантний розсіл надає овочам приємного смаку та аромату. Рецепт настільки простий, що немає потреби закатувати банки із запасом.
Для приготування потрібно:
Секрет хрустких огірків у тому, що перед закатуванням їх потрібно замочити у крижаній воді на 2-3 години, а сіль треба брати великого помелу.
Отже, відріжте краї огірків, порубайте пучок кропу, але не дрібно, а на 4-5 частин.
Почистіть часник і наріжте пластинками.
Візьміть чисті банки (краще дві штуки по 1 л) і розкладіть порівну кріп і часник, потім огірки, вертикально і щільно.
Тепер покладіть лавровий лист та перець. Змішайте у воді сіль та цукор і доведіть до кипіння.
Додайте оцет, гірчицю і, добре перемішавши, розлийте розсіл по банках.
Закрутивши кришками, залиште огірки маринуватися на ніч, накривши щільною тканиною.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...