Це така смакота! Як приготувати курку по-арабськи - простий рецепт

Курку в нашій кулінарній традиції готують досить часто, оскільки це найдоступніший вид м’ясної продукції.

З цієї причини розумно змінювати рецепти для урізноманітнення меню. Отже нижче ділимось смачним рецептом приготування:

Інгредієнти:

  • близько – 600 г філе;
  • твердий сир – 100-150 грамів;
  • сметани – 2 ст.л.;
  • горіхи (можна брати будь-які) – 100 грамів;
  • олії для смаження;
  • сіль та спеції за смаком;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 1 ст.л.;
  • панірувальні сухарі – 100 грамів;
  • борошно – 2-3 ст.л.

Приготування:

Спочатку потрібно вимити філе, розділити його на порційні шматки та акуратно відбити. Потім в окремій ємності з’єднуємо молоко з яйцями, доводимо суміш до однорідного стану.

Кожен шматок обвалюємо в борошні, яєчній суміші та сухариках.

Розігріваємо сковорідку. Обсмажуємо курку з двох сторін по п’ять хвилин на добре розігрітій сковороді з олією.

Беремо форму для випікання та перекладаємо м’ясо.

Зверху курку змащуємо гарно сметаною, посипаємо страву подрібненими горіхами та тертим сиром.

Запікаємо усього 15 хвилин при 180 градусах в попередньо розігрітій духовці.

Бережіться! Учені назвали фактори на роботі, які можуть спровокувати розвиток діабету 2 типу

понеділок, 30 червень 2025, 19:50

Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...

Секрети наших бабусь: Як легко очистити килим у домашніх умовах і позбутися неприємного запаху

понеділок, 30 червень 2025, 19:45

Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...