Це така смакота! Як приготувати курку по-арабськи - простий рецепт

Курку в нашій кулінарній традиції готують досить часто, оскільки це найдоступніший вид м’ясної продукції.

З цієї причини розумно змінювати рецепти для урізноманітнення меню. Отже нижче ділимось смачним рецептом приготування:

Інгредієнти:

  • близько – 600 г філе;
  • твердий сир – 100-150 грамів;
  • сметани – 2 ст.л.;
  • горіхи (можна брати будь-які) – 100 грамів;
  • олії для смаження;
  • сіль та спеції за смаком;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 1 ст.л.;
  • панірувальні сухарі – 100 грамів;
  • борошно – 2-3 ст.л.

Приготування:

Спочатку потрібно вимити філе, розділити його на порційні шматки та акуратно відбити. Потім в окремій ємності з’єднуємо молоко з яйцями, доводимо суміш до однорідного стану.

Кожен шматок обвалюємо в борошні, яєчній суміші та сухариках.

Розігріваємо сковорідку. Обсмажуємо курку з двох сторін по п’ять хвилин на добре розігрітій сковороді з олією.

Беремо форму для випікання та перекладаємо м’ясо.

Зверху курку змащуємо гарно сметаною, посипаємо страву подрібненими горіхами та тертим сиром.

Запікаємо усього 15 хвилин при 180 градусах в попередньо розігрітій духовці.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

п’ятниця, 15 серпень 2025, 2:47

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Не просто так: Чому люди розмовляють уві сні - вчені знайшли пояснення

четвер, 14 серпень 2025, 23:25

Під час сну вночі люди можуть поводитись дуже незвичним чином. Сміятись, щось белькотіти і навіть цілком чітко щось говорити, передають Патріоти України. Це явище в науці має назву сомнілоквія, і воно вважається досить поширеним у людській популяції. Я...