Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України.

Як приготувати молочний соус

Візьміть 1 ст.л. вершкового масла та 1 ст.л. борошна. Обсмажте його, але дивіться за кольором. Борошно не має згоріти. Влийте поступово 1,5 стакана гарячого молока та ретельно перемішуйте, щоб не утворилось грудочок. Посоліть. Соус варять 10 хвилин, постійно помішуючи.

Як приготувати сметанний соус

Початок готування аналогічний. На 1 ст.л. вершкового масла обсмажте 1 ст.л. борошна. Влийте 0,5 стакана овочевого відвара. Ретельно перемішайте та додайте 1 стакан сметани. Проваріть соус протягом 5 хвилин. Посоліть та процедіть його перед подачею на стіл.

Ці соуси займають в приготуванні всього 10 хвилин. З ними страви розкриваються по-новому. Соуси одночасно доповнюють та вдосконалюють їх.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...