Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України.

Як приготувати молочний соус

Візьміть 1 ст.л. вершкового масла та 1 ст.л. борошна. Обсмажте його, але дивіться за кольором. Борошно не має згоріти. Влийте поступово 1,5 стакана гарячого молока та ретельно перемішуйте, щоб не утворилось грудочок. Посоліть. Соус варять 10 хвилин, постійно помішуючи.

Як приготувати сметанний соус

Початок готування аналогічний. На 1 ст.л. вершкового масла обсмажте 1 ст.л. борошна. Влийте 0,5 стакана овочевого відвара. Ретельно перемішайте та додайте 1 стакан сметани. Проваріть соус протягом 5 хвилин. Посоліть та процедіть його перед подачею на стіл.

Ці соуси займають в приготуванні всього 10 хвилин. З ними страви розкриваються по-новому. Соуси одночасно доповнюють та вдосконалюють їх.

Господиням на замітку! Чим можна замінити яйця у тісті для випічки

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:09

Яйця зараз за ціною стали золотими, тому для господинь актуальне питання: чим їх замінити у випічці? Пропонуємо декілька перевірених варіантів, що допоможуть вам економити на яйцях у наш час. Для приготування солодкої випічки замість яєць можна додати ...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...