Це така смакота! Як приготувати соковиті курячі стегна - варіант нашвидкуруч

Стегна - це дуже м'ясна частина курячої тушки. Тому вони ідеально підходять для запікання. А для соковитості і хрусткої скоринки варто приготувати маринад, соус, а також додати овочі, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитих курячих стегон з овочами опублікована на сторінці фудблогерки з ніком "Львівська пані" (lvivska.pani) у TikTok.

Інгредієнти:

  • 5 курячих стегон (900 г)
  • сіль
  • чорний перець
  • приправа" Італійські трави"
  • картопля – 4 великі шт
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • олія
  • вершкове масло – 50 г
  • петрушка та кріп – пучок
  • часник – 4 великих зубчика

Інгредієнти для соусу:

  • мед – 80 мл
  • соєвий соус – 5 ст.л
  • кетчуп – 3 ст.л
  • гірчиця – 1 ст.л
  • сік половини лимона

Спосіб приготування:

1. До стегон додати сіль, перець, італійські трави.

2. Залишити маринуватись на 15 хвилин.

3. Картоплю нарізати довільними шматочками середнього розміру.


4. Розігріти сковорідку з олією та вершковим маслом.

5. Просмажити стегна.

6. На цій сковорідці посмажити цибулю.

7. Туди ж додати цибулю та моркву, просмажити до готовності.

8. Додати зелень та часник.

9. Зробити соус: на суху сковорідку покласти мед.

10. Влити соєвий соус та кетчуп.

11. Покласти гірчицю та вичавити лимонний сік.

12. Просмажити до однорідності.

13. М'ясо та овочі викласти у форму для запікання або спеціальну сковорідку.

14. Зверху полити готовим соусом.

15. Випікати 30 хвилин за температури 200 градусів.

Перевіряєте телефон понад 100 разів на день? Наслідки можуть жахнути

п’ятниця, 28 листопад 2025, 9:20

Для багатьох людей перевірка смартфона стала автоматичною звичкою, майже як дихання. Люди тягнуться до телефона десятки разів на день, часто навіть не усвідомлюючи цього, передають Патріоти України. Але дослідження показують: саме частота таких "переві...

Все просто! Як знежирити кухонні шафи

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:45

Жирні відкладення на кухонних шафах з'являються швидше, ніж ви думаєте. Пара, що піднімається від каструль, бризки олії та частинки жиру, що переносяться повітрям, осідають на фасадах шаф, роблячи їх липкими, тьмяними та важкими для очищення, передають...