Це така смакота! Як приготувати смажені сосиски у тісті по-домашньому

Смажені сосиски у тісті – назва звучить так апетитно, що хочеться скоріше займатися приготуванням цієї страви. Пиріжки зі світло-коричневою скоринкою, з соковитою начинкою, тільки витягнуті з духової шафи, що може бути смачнішим для справжнього гурмана?

Подробиці

Дозвольте собі насолодитися смаком цього домашнього смаколика.

Потрібні для приготування продукти (з розрахунком на 12 порцій).

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 0.5 кг.
  • Молоко та вода в рівних кількостях – по 150 мл.
  • Сухі дріжджі – 25 г.
  • Олія (соняшникова) – 100 мл (для тіста) та ще 200 мл для обсмажування.
  • Цукор – 50 г.
  • Сіль – 25 г.
  • Сосиски – 12 штук.

Приготування

Для початку займемося приготуванням дріжджового тіста. У глибокій мисці ретельно змішайте теплу кип’ячену воду, таке ж тепле молоко, сухі дріжджі та цукор. Після перемішування помістіть суміш у тепле місце та залиште на чверть години, щоб дріжджі подіяли.

Про це свідчить той факт, що суміш почне трохи пінитися на поверхні. Тоді можна сміливо додавати туди олію, сіль, все перемішати.

Потім слід поступово додати просіяне борошно, розмішуючи, щоб вийшло тісто з однорідною консистенцією. Тепер знову слід прибрати тісто в тепле місце на годинку, прикривши рушником, щоб воно «підросло».

Година минула, дістаємо тісто, обминаємо його в руках і ділимо на 12 шматочків, стільки у нас сосисок. Тепер найголовніше: для того, щоб наші сосиски в тісті добре просмажилися як зовні, так і всередині, необхідно попередньо зігріти їх. Не варто брати сосиски одразу з холодильника. Найкраще відварити їх і трохи остудити або використовувати для підігріву мікрохвильову піч.

Переходимо до приготування: беремо одну грудочку тіста і розминаємо його, розтягуючи до розміру долоні. Поміщаємо посередині одну сосиску і ретельно з’єднуємо краї коржика, тим самим огортаючи сосиску в тісто. Так само робимо і з іншими сосисками. Смажити слід в об’ємній сковорідці у великій кількості олії та на невеликому вогні, щоб сосиски в тісті просмажилися добре всередині та до приємної скоринки зовні.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...