Це така смакота! Як приготувати смажені сосиски у тісті по-домашньому

Смажені сосиски у тісті – назва звучить так апетитно, що хочеться скоріше займатися приготуванням цієї страви. Пиріжки зі світло-коричневою скоринкою, з соковитою начинкою, тільки витягнуті з духової шафи, що може бути смачнішим для справжнього гурмана?

Подробиці

Дозвольте собі насолодитися смаком цього домашнього смаколика.

Потрібні для приготування продукти (з розрахунком на 12 порцій).

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 0.5 кг.
  • Молоко та вода в рівних кількостях – по 150 мл.
  • Сухі дріжджі – 25 г.
  • Олія (соняшникова) – 100 мл (для тіста) та ще 200 мл для обсмажування.
  • Цукор – 50 г.
  • Сіль – 25 г.
  • Сосиски – 12 штук.

Приготування

Для початку займемося приготуванням дріжджового тіста. У глибокій мисці ретельно змішайте теплу кип’ячену воду, таке ж тепле молоко, сухі дріжджі та цукор. Після перемішування помістіть суміш у тепле місце та залиште на чверть години, щоб дріжджі подіяли.

Про це свідчить той факт, що суміш почне трохи пінитися на поверхні. Тоді можна сміливо додавати туди олію, сіль, все перемішати.

Потім слід поступово додати просіяне борошно, розмішуючи, щоб вийшло тісто з однорідною консистенцією. Тепер знову слід прибрати тісто в тепле місце на годинку, прикривши рушником, щоб воно «підросло».

Година минула, дістаємо тісто, обминаємо його в руках і ділимо на 12 шматочків, стільки у нас сосисок. Тепер найголовніше: для того, щоб наші сосиски в тісті добре просмажилися як зовні, так і всередині, необхідно попередньо зігріти їх. Не варто брати сосиски одразу з холодильника. Найкраще відварити їх і трохи остудити або використовувати для підігріву мікрохвильову піч.

Переходимо до приготування: беремо одну грудочку тіста і розминаємо його, розтягуючи до розміру долоні. Поміщаємо посередині одну сосиску і ретельно з’єднуємо краї коржика, тим самим огортаючи сосиску в тісто. Так само робимо і з іншими сосисками. Смажити слід в об’ємній сковорідці у великій кількості олії та на невеликому вогні, щоб сосиски в тісті просмажилися добре всередині та до приємної скоринки зовні.

Вознесіння Господнє-2024: Що категорично не можна робити 13 червня та як відзначати одне з найбільших християнських свят

середа, 12 червень 2024, 23:45

Одне з 12-ти головних християнських свят, Вознесіння Господнє, відзначається на 40-й день після Великодня. У 2024 році воно випадає на четвер, 13 червня, передають Патріоти України. Цього дня згадують, як, згідно з Євангелієм, Ісус Христос вознісся на ...

От у чому секрет! Скільки борошна потрібно для підливи, щоб вона вийшла смачною

середа, 12 червень 2024, 18:14

Навіть найапетитнішу страву можна доповнити підливою. У цьому випадку вона вийде ароматнішою і смачнішою. Найчастіше таке доповнення підійде м’ясним та овочевим стравам. А найпростіший рецепт – підлива з води та борошна, оскільки тут може бути будь-яке...