Справжній солоний огірок неодмінно має хрустіти, а розсіл може зняти симптоми похмілля. Але не кожен розсіл має лікувальний ефект, а все тому, що в ньому є оцет. Він уберігає продукт від псування, але не йде на користь організму, передають Патріоти України.
Як засолити огірки за простим давнім рецептом, щоб «голова не хворіла».
Для приготування потрібно:
Як готувати
Рецепт розрахований на засолювання огірків в одній трилітровій банці. Але такі огірки зберігаються виключно в холодильнику, якщо немає льоху.
Секрети вдалого засолювання:
У чисті банки на дно помістіть кілька листів хрону, смородини (до смаку можна покласти вишню або дуб).
Зубчики часнику чистять і викладають на дно цілими. Різати їх не потрібно.
Тепер викладаємо огірки – великі унизу, менші зверху.
Готуємо розсіл. Окріп потрібно охолодити до кімнатної температури, розмішати сіль і залити їм підготовлені банки.
Слідом відправляємо в банку парасольку кропу, кладемо 2-3 смородинові листи, накриваємо марлею і залишаємо на добу.
Потім закриваємо щільною пластиковою кришкою та прибираємо на зберігання.
Коли на вулиці холодно, ми інстинктивно тягнемося до зимового чаю з лимоном, медом, малиною, імбиром або гвоздикою. Але експерти з кулінарії радять звернути увагу на менш очевидний, але надзвичайно ефективний інгредієнт - ваніль, передають Патріоти Укр...
Відмова від сніданку не шкодить роботі мозку - такого висновку дійшли вчені з Оклендського університету, проаналізувавши понад 70 досліджень про вплив голоду на когнітивні функції, передають Патріоти України. Результати метааналізу, опубліковані в журн...