Справжній солоний огірок неодмінно має хрустіти, а розсіл може зняти симптоми похмілля. Але не кожен розсіл має лікувальний ефект, а все тому, що в ньому є оцет. Він уберігає продукт від псування, але не йде на користь організму, передають Патріоти України.
Як засолити огірки за простим давнім рецептом, щоб «голова не хворіла».
Для приготування потрібно:
Як готувати
Рецепт розрахований на засолювання огірків в одній трилітровій банці. Але такі огірки зберігаються виключно в холодильнику, якщо немає льоху.
Секрети вдалого засолювання:
У чисті банки на дно помістіть кілька листів хрону, смородини (до смаку можна покласти вишню або дуб).
Зубчики часнику чистять і викладають на дно цілими. Різати їх не потрібно.
Тепер викладаємо огірки – великі унизу, менші зверху.
Готуємо розсіл. Окріп потрібно охолодити до кімнатної температури, розмішати сіль і залити їм підготовлені банки.
Слідом відправляємо в банку парасольку кропу, кладемо 2-3 смородинові листи, накриваємо марлею і залишаємо на добу.
Потім закриваємо щільною пластиковою кришкою та прибираємо на зберігання.
Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...
10 жовтня за новим церковним календарем (23 жовтня за старим) - день пам'яті мучеників Євлампія та Євлампії. За старим календарним стилем - день пам'яті мученика Каллістрата і дружини його, а також преподобного Саватія. . Євлампій і Євлампія були брат...