Це така смакота! Як запекти генеральське сало в духовці


Саме генеральське сало вважається найкращим. Воно тоненьке і з м'ясним прошарком. Його дуже часто засолюють. Але такий продукт смачний у запеченому вигляді.

Ідея приготування запеченого генеральського сала опублікована на сторінці відомого українського шеф-кухаря Володимира Ярославського (yaroslavskyi vova) в Instagram. Можна їсти просто на бутербродах.

Інгредієнти на кілограм сала:

  • міцна гірчиця – 60-70 г
  • мелений чорний та духм'яний перці
  • часник – 40-50 г
  • лаврове листя – 5-6 шт.
  • сіль
  • фольга

Спосіб приготування:

1. Можна вимочити його у воді з сіллю (25 г солі на 1 л води) – 4-6 годин

2. Дістати сало з води.

4. Натерти сало міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником.

5. Сюди ж мелену паприку та соєвий соус.

6. Сало складаємо навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладаємо лавровий лист та даємо йому промаринуватись 4-6 годин.

7. Загорнути таке сало у фольгу.

8. Відправити в духовку, розігріту до 190 градусів на 40 хвилин.

9. Через 40 хвилин розгорнути фольгу та подивитись, чи підрум’янилася шкірка.10. Якщо вона ще не достатньо запечена – залишити сало рум’янитися ще на 10-12 хвилин за температури 200 градусів

Осіння хандра: ТОП-5 простих способів підняти настрій і повернути енергію

неділя, 12 жовтень 2025, 10:30

Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...

А ви це знали? Що це за крихітна дірочка поруч із зарядкою на телефоні - і чому без неї не працює звук

неділя, 12 жовтень 2025, 9:55

Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...