Це така смакота! Як заварити ідеальну каву - буде з оксамитовою пінкою

Смак напою закохає в себе з першого ковтка: як заварити вишукану каву по-грецьки з густою пінкою, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Наш ранок традиційно починається з кави. Що не дивно, адже без цього напою неможливо прокинутися та поліпшити свій настрій. Каву готують за різноманітними рецептами, однак вважається, що кава по-грецьки має ідеальний смак та аромат. Розповідаємо, як заварити каву в турці за грецьким рецептом, які рекомендації щодо приготування напою в чашці.

Як правильно приготувати каву по-грецьки

Щоб напій мав вишуканий смак і густу пінку, варто дотримуватися простих правил приготування. Треба взяти дві столові ложки кави середнього помелу, одну склянку води і дві чайні ложки цукру.

Спосіб приготування напою:

  • Засипте каву в турку, залийте водою й ретельно перемішайте.
  • Напій треба заварювати на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  • Не доводьте каву до кипіння. Щойно підніметься пінка, зніміть з вогню і залиште на 2 хвилини.
  • Потім розілліть каву по чашках, додайте цукор і можна пити.

Як правильно заварювати каву в чашці

Якщо ви не хочете морочитися із заварюванням напою в турці, каву також можна приготувати у чашці. Однак, варто пам’ятати, вода має бути близько 92-95°С, тоді напій вийде насиченим та ароматним.

Спосіб приготування кави в чашці:

  • Налийте в чашку гарячу воду, щоб ємність нагрілася.
  • Щойно чашка стане теплою, покладіть туди 2 столові ложки кави дрібного чи середнього помелу та залийте гарячою водою.
  • Накрийте чашку кришкою чи блюдцем на 3 хвилини, щоб напій устиг заваритися.
  • Потім зніміть кришку, перемішайте каву, за бажанням додайте цукор чи вершки.
Джерело: ТСН.ua

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...