Це така смакота! Картопляна запіканка з фаршем для обіду - простий рецепт ситної страви

Картопляна запіканка - одна з найситніших і найсмачніших страв з картоплі, які готуються дуже просто і можуть бути ідеальним варіантом ситного обіду та вечері. Картопля дуже добре поєднується з м'ясом, овочами, спеціями та соусами, які додадуть страві нового і яскравого смаку, а також зроблять її м'якою, передають Патріоти України.

Кулінарка Олена поділилася в Instagram рецептом ситної запіканки з картоплі, фаршу та зі смачним соусом.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • фарш – 600 г
  • цибуля – 1 шт.
  • яйця – 2-3 шт.
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • сметана 10% – 300 г
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • часник – 2 зуб.
  • зелень – за смаком
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистьте, наріжте слайсами.

2. Змішайте все для соусу.

3. Шар картоплі викладіть у форму, зверху соус, далі курячий фарш і присипте зеленою цибулею. І так зробіть декілька шарів, доки не закінчаться інгредієнти.

4. Залийте все яєчною сумішшю і випікайте в духовці 50 хвилин при 180 С, 30 хвилин під кришкою, фольгою, а останні 20 хвилин без нічого.

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...