Це така смакота! Кекс на кефірі нашвидкуруч - рецепт смачної домашньої випічки до чаю

Вранці мало кому хочеться довго поратися із випічкою. Спробуйте використати швидкий рецепт кексу на кефірі, який готується нашвидкуруч. Він відмінно поєднується з чаєм чи кавою, передають Патріоти України.

Кекс на кефірі готується із найдоступніших інгредієнтів. Можна приготувати один великий або багато маленьких кексів - як вам більше подобається. Знадобляться такі продукти:

  • 150 мл кефіру жирністю 2,5%;
  • 150 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • яйце;
  • 0,5 ч. л. харчової соди;
  • 100 г цукру;
  • дрібка солі;
  • цукрова пудра для посипання.

Усі компоненти тесту мають бути кімнатної температури, тому їх потрібно заздалегідь дістати із холодильника. Вершкове масло повинне бути розм'якшеним, а не розтопленим. Духовку заздалегідь розігрійте до 180 градусів.Змішайте яйце з цукром, після чого збийте їх міксером до однорідності. Додайте вершкове масло, трохи солі.

Борошно слід просіяти. Додайте в кефір соду, розмішайте - він повинен почати пінитися. Також можна використовувати розпушувач.

З'єднайте кефір з борошном та іншими інгредієнтами. У вас має вийти рідке однорідне тісто. Оптимально використовувати силіконові форми, які попередньо можна не змащувати олією.Наповніть одну або багато форм тістом - не більше ніж на третину. Випікайте вироби до готовності – приблизно півгодини за температури 180 градусів. Готовий кекс слід засудити, а потім присипати цукровою пудрою. Готово, приємного апетиту

Найгірший час для покупки смартфонів: Експерти розповіли, що відбувається на ринку наймасовіших гаджетів

четвер, 4 вересень 2025, 18:45

Ціни скоро мають впасти. З'явився прогноз коли це станеться. Ті, хто планує оновити смартфон мають знати, що наразі найгірший час для покупки. За кілька тижнів вийдуть нові флагмани, а на старі моделі з'являться чималі знижки. Індустрія слідує передбач...

Є секрет! Як пити каву зранку і не шкодити шлунку - поради експертів

четвер, 4 вересень 2025, 18:13

Ранкова кава - незмінний ритуал для багатьох. Проте інколи вона може викликати розлад шлунка, печію або тривожність. Експерт з функціонального харчування Гретхен Лідикер пояснює, як насолоджуватися кавою без неприємних наслідків, передають Патріоти Укр...