Хачапурі - одна з улюблених українцями страв грузинської кухні. Зазвичай її готують у духовці, проте є швидший рецепт, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- 140 г кефіру
- жовток
- 250 г борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 0,25 ч. л. соди
- 1 ст. л. рослинного масла
- 0,5 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 180 г сулугуні
- білок
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо теплий (але не гарячий) кефір, олію, цукор, 0,5 ч. л. солі та жовток.
- Борошно змішуємо з содою та розпушувачем.
- Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі і замішуємо тісто спочатку дерев'яною лопаткою, а потім руками. Готове тісто скручуємо в кульку, накриваємо харчовою плівкою та відставляємо на 20 хв.
- Сулугуні натираємо на тертці, додаємо 0,5 ч. л. солі та білок. Перемішуємо та розділяємо вміст на дві частини та робимо кульки.
- Після закінчення часу тісто розділити на дві кульки, кожну розкатати на столі, присипаному борошном. Всередину кожного кола викласти сир, защипнути краї як на хінкалі та розкатати.
- Готуємо кожне коло на добре розігрітій сковороді під кришкою на маленькому вогні з обох боків. Готову страву можна змастити вершковим маслом.
Готово!
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...