Це така смакота! Котлети по-данськи з крекерами - простий рецепт зі свинячого фаршу

Котлети по-данськи готують дуже просто і виходять надзвичайно смачними. А секрет дуже простий - додайте у фарш цибулеві крекери. Рецептом котлет поділився сайт Shef Donna. передають Патріоти України.

Рецепт розрахований на 4 котлети.

Інгредієнти:

  • фарш зі свинини — 250 г;
  • цибуля — 60 г;
  • крекери з цибулею — 40 г;
  • молоко — 40 мл;
  • яйце — 1 шт;
  • сіль, перець, мускатний горіх — за смаком;
  • рослинна олія — для смаження.

Приготування

Крок 1

Підготуйте фарш. Якщо у вас нежирна свинина, додайте трошки сала. Фарш має бути холодним, тому перш ніж почати готувати, приберіть його на півгодини в холодильник.

Крок 2

Цибулю наріжте якомога дрібніше і додайте до фаршу.

Крок 3

Цибулеві крекери подрібніть у ступці на крихту і теж додайте до фаршу.

Крок 4

Влийте у фарш холодне молоко, додайте сіль і спеції за смаком.

Крок 5

Яйце збовтайте виделкою в маленькій мисочці, щоб розійшовся жовток. Додайте у фарш і добре вимісіть.

Крок 6

Розділіть фарш на 4 частини, зліпіть кульки, потім надайте їм форму шайби завтовшки близько 2 см.

Крок 7

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Обсмажте котлети по 4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.

Крок 8

Накрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще 4-5 хвилин, щоб котлети добре просмажилися всередині.

Довести котлети до готовності можна також поставивши їх на 7 хвилин у гарячу духовку або на 10 хвилин у пароварку.

Крок 9

Подавайте котлети по-датськи з картопляним пюре та солоними огірками.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...