Це така смакота! Курячі ніжки у білому вині - ефектна страва французької кухні

Для цієї страви вам знадобляться курячі стегна та гомілки, біле вино, бекон, гриби та менше години часу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

курка (стегна та гомілки)
8 частин
сіль та свіжомелений чорний перець
вершкове масло
2 ст. л.
бекон (нарізати смужками)
4 смужки
цибулина (нарізати кубиками)
1 шт.
часник (подрібнити)
3 зубчики
печериці креміні
4-5 шт. середнього розміру
біле сухе вино
2 склянки
цільнозернова гірчиця
1 ст. л.
густі вершки
половина склянки
петрушка (нарізана)
половина склянки

1. Приправте курку сіллю та перцем. У великій сковороді розтопіть масло на середньому вогні. Додайте курку в сковороду і готуйте, доки вона не підрум'яниться, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

2. Дістаньте курку і відкладіть убік. Додайте бекон в сковороду і готуйте, поки жир не почне витягуватися, близько 3 хвилин.

3. Додайте цибулю і обсмажуйте, поки вона не стане прозорою, близько 5 хвилин. Додайте часник та гриби та обсмажуйте, доки гриби не стануть м'якими, 5–6 хвилин.

4. Додайте обсмажену курку назад у сковороду. Налийте в неї вино, додайте гірчицю і доведіть суміш до кипіння на середньому або слабкому вогні.

5. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте, поки курка не буде майже повністю готова, 15–20 хвилин.

6. Відкрийте сковороду та додайте вершки. Варіть на повільному вогні, поки соус не загусне і курка не буде повністю готова, 8-10 хвилин.

7. Прикрасьте петрушкою і одразу подавайте.

Їжа, яка може спричинити мігрень: ТОП-8 продуктів, яких варто уникати

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 13:05

Якщо у вас часто болить голова або виникає мігрень, варто звернути увагу на раціон. Деякі продукти містять речовини, які можуть провокувати судинні реакції, запалення або алергічні реакції, що призводять до головного болю, передають Патріоти України. Ч...

Перевірте себе! Ваш улюблений чай розкаже всю правду про вас

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 12:35

Чай - один із найпопулярніших напоїв у світі. Його п’ють майже всі, і кожен має свої вподобання: хтось обирає зелений чи чорний чай, інші віддають перевагу ромашковому або індійському масала зі спеціями. А ще є ті, хто найбільше любить холодний чай, пе...