Це така смакота! Легкі апельсинові трубочки з хрусткого тіста - відмовитися неможливо

Ви, напевно, втомилися від складних рецептів тортів і тістечок, які готували на Новий рік. А от скажіть, правда ж, увечері після роботи хочеться похрумтіти чимось солоденьким і одночасно свіжим на смак, та ще так, щоб на ранок не мучила совість за зайві з’їдені калорії, передають Патріоти України.

Для таких випадків у мене є дуже хороший рецепт апельсинових трубочок. Вони добрі також і тим, що в рецепті всього 5 інгредієнтів, які стовідсотково є практично на будь-якій кухні. Щоб спекти ці трубочки вам також не буде потрібно ні складних маніпуляцій, ні багатьох годин часу.

Інгредієнти:

  • 250 г цукрового піску
  • 65 г пшеничного борошна
  • 125 г апельсинового соку
  • цедра від половини апельсина
  • 125 г вершкового масла

Як зробити хрустке тісто

Вершкове масло треба обов’язково розтопити. Для цього його треба нагріти на повільному вогні до рідкого стану, почекати поки масло охолоне до кімнатної температури і злити, прагнучи залишити в сотейнику всі білі пластівці.

У мисці змішайте просіяне борошно з цукровим піском. Додайте апельсиновий сік, цедру апельсина і топлене масло. Всі компоненти ретельно перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник, як мінімум на 8 годин.

Як спекти апельсинові трубочки

Добре охолоджене тісто дістаньте з холодильника і викладіть на застелене пергаментом або силіконовим килимком деко, розмазуючи шпателем у вигляді прямокутних пластин 15 х 7 см. З вказаної в рецепті кількості продуктів у вас вийде 25 таких прямокутників.

Деко з пластинками тесту поставте в духовку, попередньо нагріту до 180 ° C. Час, необхідний для випічки, буде залежати від вашої духовки. Орієнтуйтеся за кольором тіста. Пластинки повинні стати золотистими. Як тільки це відбудеться, виймайте деко з духовки і через хвилину проведіть кондитерським шпателем між пластинками і пергаментом, відліплюючи їх.

Знову поставте деко в гарячу духовку на 20 секунд, щоб повернути пластинкам необхідну гнучкість.

Як надати випічці форму трубочок

Спечені пластинки необхідно обгорнути навколо дерев’яної палички або металевої трубки будь-якого діаметру. Мені зручно закручувати відразу три пластинки. Але ви можете робити це і якось інакше.

Готові трубочки обережно покладіть на робочу поверхню, дайте їм охолонути протягом хвилини, і тільки тепер можна вийняти палички, на які вони накручені. Робіть це дуже обережно, тому що печиво виходить дуже крихким.

Дочекайтеся повного остигання готових трубочок і можете подавати їх до чого завгодно, Вони відмінно доповнять ванільне морозиво, міцну каву, чашку гарячого шоколаду або келих червоного вина.

Може статися пожежа! Названо пристрої, які не можна включати в подовжувач

неділя, 24 листопад 2024, 11:50

Подовжувачі стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони необхідні для того, щоб одночасно керувати кількома пристроями. Однак, виявляється, не всі пристрої можна до них підключати. Читайте більше про це в матеріалі ТСН.ua. Про це пише видання SantePl...

Смачно й корисно! Що краще додати до чаю замість цукру

неділя, 24 листопад 2024, 10:15

Раптом усвідомили, що вживаєте дуже багато цукру? І тут першою жертвою стає саме чай. Рішення прибрати цукор з улюбленої чашки чаю здається оптимальним варіантом, але часто в таких випадках чай перестає приносити задоволення, яке було раніше. Не варто ...