Ви, напевно, втомилися від складних рецептів тортів і тістечок, які готували на Новий рік. А от скажіть, правда ж, увечері після роботи хочеться похрумтіти чимось солоденьким і одночасно свіжим на смак, та ще так, щоб на ранок не мучила совість за зайві з’їдені калорії, передають Патріоти України.
Для таких випадків у мене є дуже хороший рецепт апельсинових трубочок. Вони добрі також і тим, що в рецепті всього 5 інгредієнтів, які стовідсотково є практично на будь-якій кухні. Щоб спекти ці трубочки вам також не буде потрібно ні складних маніпуляцій, ні багатьох годин часу.
Вершкове масло треба обов’язково розтопити. Для цього його треба нагріти на повільному вогні до рідкого стану, почекати поки масло охолоне до кімнатної температури і злити, прагнучи залишити в сотейнику всі білі пластівці.
У мисці змішайте просіяне борошно з цукровим піском. Додайте апельсиновий сік, цедру апельсина і топлене масло. Всі компоненти ретельно перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник, як мінімум на 8 годин.
Добре охолоджене тісто дістаньте з холодильника і викладіть на застелене пергаментом або силіконовим килимком деко, розмазуючи шпателем у вигляді прямокутних пластин 15 х 7 см. З вказаної в рецепті кількості продуктів у вас вийде 25 таких прямокутників.
Деко з пластинками тесту поставте в духовку, попередньо нагріту до 180 ° C. Час, необхідний для випічки, буде залежати від вашої духовки. Орієнтуйтеся за кольором тіста. Пластинки повинні стати золотистими. Як тільки це відбудеться, виймайте деко з духовки і через хвилину проведіть кондитерським шпателем між пластинками і пергаментом, відліплюючи їх.
Знову поставте деко в гарячу духовку на 20 секунд, щоб повернути пластинкам необхідну гнучкість.
Спечені пластинки необхідно обгорнути навколо дерев’яної палички або металевої трубки будь-якого діаметру. Мені зручно закручувати відразу три пластинки. Але ви можете робити це і якось інакше.
Готові трубочки обережно покладіть на робочу поверхню, дайте їм охолонути протягом хвилини, і тільки тепер можна вийняти палички, на які вони накручені. Робіть це дуже обережно, тому що печиво виходить дуже крихким.
Дочекайтеся повного остигання готових трубочок і можете подавати їх до чого завгодно, Вони відмінно доповнять ванільне морозиво, міцну каву, чашку гарячого шоколаду або келих червоного вина.
Подовжувачі стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони необхідні для того, щоб одночасно керувати кількома пристроями. Однак, виявляється, не всі пристрої можна до них підключати. Читайте більше про це в матеріалі ТСН.ua. Про це пише видання SantePl...
Раптом усвідомили, що вживаєте дуже багато цукру? І тут першою жертвою стає саме чай. Рішення прибрати цукор з улюбленої чашки чаю здається оптимальним варіантом, але часто в таких випадках чай перестає приносити задоволення, яке було раніше. Не варто ...