Це така смакота! М'які, як пух і довго не черствіють - рецепт домашніх булочок з яблуками та корицею

Домашні булочки - це ароматна випічка, яку можна готувати з різного тіста та начинками. Для того, щоб булочки були м'які, пишні та довго не черствіли, за основу краще взяти дріжджове тісто, передають Патріоти України.

В одному з кулінарних блогів (reeixit) в Instagram був опублікований рецепт булочок з яблуками та корицею.

Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл
  • цукор – 80 г
  • борошно – 500 г
  • свіжі дріжджі – 10 г
  • сіль
  • яйця – 1 шт
  • цедра лимону – 1 шт

Начинка:

  • яблука – 3-4 шт
  • цукор – 2 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку приготувати тісто. Для цього у теплому молоці розвести дріжджі та цукор. Перемішати, додати борошно та решту інгредієнтів. Замісити тісто та залишити його на 1-1,5 години, щоб збільшилось вдвічі.

2. Тим часом підготувати начинку. Для цього почистити яблука та порізати кубиками, змішати їх з цукром та корицею.

3. З готового тіста потрібно сформувати булочки з начинкою та залишити на 1 годину.

4. На цьому етапі змастити булочки молоком та випікати у розігрітій до 170 градусів духовці 40 хвилин.

5. Гарячі булочки змастити медом та посипати подрібненими горіхами. Випікати ще 5 хвилин. Смачного!

Це може здивувати! Як вживання алкоголю впливає на ризик розвитку раку

середа, 22 січень 2025, 8:59

В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...

Ручна робота та екологічність: вироби з натуральних матеріалів

середа, 22 січень 2025, 8:30

Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...