Відома українська кондитерка Ліза Глінська постійно радує глядачів свого YouTube-каналу новими рецептами смаколиків, передають Патріоти України.
Однак не оминає майстриня і сезонні фрукти-ягоди. Так, днями вона показала, як готує смачний, нежний, повітряний, а головне домашній полуничний зефір із лимоном.
«Цей десерт люблять дорослі та діти, а готується він дуже легко», — стверджує автор рецепту.
Складники десерту:
Технологія приготування
Готуємо сироп. Для цього відправляємо в сотейник: цукор (другу частину), полуничне пюре, яблучне пюре, лимонний сік, воду, агар агар та перемішуємо. Ставимо сотейник на плиту і варимо сироп на 105 градусах, постійно помішуючи, спочатку термостабільною лопаткою, а потім винчиком.
Порада: перевіряти готовність сиропу краще кухонним термометром.
Готуємо меренгу. Збиваємо білок у чаші комбайну на середніх обертах до утворення піні. Додаємо цукор та продовжуємо збивати меренгу на середніх обертах. Після того, як сахар розчинився, оберти збільшуємо (вони мають бути вищими від середнього). Коли сироп зварився, додаємо його до меренги тоненькою цівочкою та продовжуємо збивати. Охолоджуємо зефірну масу до температури 47−48 градусів.
Останнім етапом перекладаємо масу в кондитерський мішок із насадкою «закрита зірка», діаметром 8 мм та відсаджуємо зефір на пергамент. З цієї маси виходить 34 половинки. Залишаэмо зефір при кімнатній температурі на 10−12 годин для стабілізації.
Потім обсипаємо тонким шаром цукрової пудри. І нарешті скріплюємо половинки зефіру та обвалюємо їх у цукровій пудрі.
Кінолог Рос Макнамара розповів про три породи собак, яких він ніколи б не завів для себе. На думку експерта, ці популярні собаки мають свої недоліки, передають Патріоти України. Перелік порід Рос виклав у відеоролику на своїй сторінці в соціальній мере...
На дорогах водії часто зустрічаються з різними запитаннями від патрульних. Деякі з них можуть здаватися дивними, а інколи навіть викликати сумніви. Експерти нагадали, що водіям важливо знати свої права у таких ситуаціях. Про це пише "Автотема", передаю...