Відома українська кондитерка Ліза Глінська постійно радує глядачів свого YouTube-каналу новими рецептами смаколиків, передають Патріоти України.
Однак не оминає майстриня і сезонні фрукти-ягоди. Так, днями вона показала, як готує смачний, нежний, повітряний, а головне домашній полуничний зефір із лимоном.
«Цей десерт люблять дорослі та діти, а готується він дуже легко», — стверджує автор рецепту.
Складники десерту:
Технологія приготування
Готуємо сироп. Для цього відправляємо в сотейник: цукор (другу частину), полуничне пюре, яблучне пюре, лимонний сік, воду, агар агар та перемішуємо. Ставимо сотейник на плиту і варимо сироп на 105 градусах, постійно помішуючи, спочатку термостабільною лопаткою, а потім винчиком.
Порада: перевіряти готовність сиропу краще кухонним термометром.
Готуємо меренгу. Збиваємо білок у чаші комбайну на середніх обертах до утворення піні. Додаємо цукор та продовжуємо збивати меренгу на середніх обертах. Після того, як сахар розчинився, оберти збільшуємо (вони мають бути вищими від середнього). Коли сироп зварився, додаємо його до меренги тоненькою цівочкою та продовжуємо збивати. Охолоджуємо зефірну масу до температури 47−48 градусів.
Останнім етапом перекладаємо масу в кондитерський мішок із насадкою «закрита зірка», діаметром 8 мм та відсаджуємо зефір на пергамент. З цієї маси виходить 34 половинки. Залишаэмо зефір при кімнатній температурі на 10−12 годин для стабілізації.
Потім обсипаємо тонким шаром цукрової пудри. І нарешті скріплюємо половинки зефіру та обвалюємо їх у цукровій пудрі.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...