Це така смакота! Печінкова домашня ковбаса - обов’язково приготуйте на свята

Бюджетний варіант ковбаси. Мінімальна кількість продуктів, а підсумок - смачна домашня ковбаса. Ковбаса щільна за консистенцією, ніжна на смак, легко ріжеться, швидко з'їдається, ділиться кулінарка Міра Владіміра, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

1 кг телячої печінки (або свинячої)

0,3−0,5 кг сала

3−4 яйця (сирих)

100 мл молока

3−4 цибулини (обсмажити)

4−6 зубчиків часнику

сіль, перець

Приготування

Через м'ясорубку пропустити печінку, сало, смажену цибулю, часник (або часник через прес). Влити молоко та яйця, додати сіль і перець до смаку. Добре перемішати. Наповнити кишку через насадку до м'ясорубки, залишаючи третину кишки порожньою. Наколоти ковбасу голкою декілька разів, щоб не луснула при варці та смаженні.

Покласти в каструлю з холодною підсоленою водою. Варити 20−25 хвилин. Потім обсмажити з двох сторін на пательні на олії чи смальці. Або змастити ковбасу олією та запекти в духовці (200°, 30−40 хвилин, теж з двох сторін).

А ви це знали? Мольфар назвав подарунки, які ніколи не можна дарувати і приймати, аби не накликати біду

понеділок, 15 грудень 2025, 18:49

Існують речі, які ніколи не варто дарувати іншим та приймати як подарунок. Вони можуть забрати з вас енергію та принести неприємності і біду. Про це розповів український мольфар Максим Гордєєв, передають Патріоти України. Неправильно обрані подарунки м...

Це може здивувати! ТОП-10 причин, чому взимку потрібно пити ще більше води

понеділок, 15 грудень 2025, 18:30

Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...