Це така смакота! Пухкі пончики на молоці, які тануть у роті

Приготуйте ці смачні пухкі пончики, які тануть у роті. Їх можна зробити глазурованими або просто притрусити цукровою пудрою, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 12 г сухих дріжджів
  • 280 г теплого молока
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • ванільний цукор на смак
  • 1/2 ч. л. солі
  • 50 г вершкового масла
  • 0,5 олії для смаження
  • цукрова пудра

Приготування:

Яйце змішайте з теплим молоком, до просіяного борошна додайте цукор, сіль та дріжджі. Потім додайте розтоплене масло й гарно вимісіть тісто, протягом 10 хвилин, щоб не липло до рук.

Змастіть миску олією й викладіть тісто. Накрийте його харчовою плівкою й поставте на годину постояти. Притрусіть поверхню борошном, викладіть тісто й розкачайте до товщини 1-1,5 см та виріжте кружечки, зробіть по середині дірочки, як у бубликів. Можна видушити кришкою від олії.

Викладіть на поверхню, притрушену борошном, щоб 20 хвилин полежали й підійшли. Налийте в посудину олії й смажте, щоб вони повністю в ній кипіли до золотистості. Викладіть на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Притрусіть цукровою пудрою. Смачного!

Господиням на замітку! Як одна кнопка пральної машини може суттєво зменшити витрати на електроенергію

четвер, 5 червень 2025, 5:40

Більшість користувачів пральних машин щоразу використовують ті самі налаштування, ігноруючи потенціал додаткових функцій. Проте одна кнопка, яку часто недооцінюють, може мати суттєвий вплив на рахунки за електроенергію. Про це видання Express, передают...

Не дайте себе ошукати! Як відрізнити якісну каву від підробки

середа, 4 червень 2025, 23:10

Відрізнити якісну каву від підробки або низькоякісного продукту можна за кількома ознаками — як візуальними, так і смаковими, а також з урахуванням упаковки та аромату. Ось основні критерії, передають Патріоти України.