Це така смакота! Шоколадний торт з кока-колою - неймовірно "вологий", без будь-якого просочення

Деякі люди люблять пити дієтичну колу і жувати шоколадки. На перший погляд, цей рецепт може здатися дивним, але торт виходить дуже смачним і соковитим. При бажанні, приготуйте вдвічі більше глазурі, передають Патріоти України.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 250 г вершкового масла, плюс ще трохи для змащування
  • 250 г самозростаючого борошна (- це вид борошна , в складі якого низький вміст білка, а також присутні сіль і розпушувач)
  • 300 г дрібного золотистого цукру
  • 3 ст. л. з гіркою какао-порошку
  • щедра щіпка харчової соди
  • 200 мл коли
  • 75 мл молока
  • 2 яйця, збити
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Для глазурі:

  • 60 г м’якого вершкового масла
  • 200 г цукрової пудри
  • 2-3 ст. л. какао-порошку
  • 2 ст. л. коли

Для соусу:

  • велика шоколадка з карамеллю
  • трохи жирних вершків
  • 2 ст. л. маленьких маршмеллоу (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть маслом 24-сантиметрову форму зі знімним дном.
  2. Просійте борошно, цукор, какао і соду. Розтопіть масло з колою і влийте в сухі інгредієнти разом з молоком, яйцями і ваніллю. Ретельно перемішайте і перекладіть у форму.
  3. Печіть близько 40 хвилин, поки шпажка, встромлена в центр, не буде виходити чистою. Вийміть з духовки і залиште на 15 хвилин на решітці, поки ви готуєте глазур.
  4. Збийте масло з цукровою пудрою і какао. Додайте колу, збийте ще раз, викладіть на корж і дайте глазурі застигнути.
  5. Приготуйте соус: розтопіть шоколадку, хлюпнувши трохи вершків (щоб соус вийшов рідшим, можете влити теплої води) і додайте маршмеллоу. Соус і глазур виходять густими і солодкими.

Що у вас у голові? Просто виберіть капелюх - і дізнаєтесь усе!

четвер, 14 серпень 2025, 9:15

Навіть випадкові рішення можуть розповісти більше, ніж ви думаєте. Цей простий візуальний тест допоможе дізнатися, як ви бачите світ, які у вас цінності та до чого прагне ваша душа. Подивіться на зображення з капелюхами та оберіть той, що вам найбільше...

А ви це знали? Скільки часу можна зберігати курку в морозильній камері

четвер, 14 серпень 2025, 8:45

Морозильна камера –-чудовий спосіб продовжити термін зберігання продуктів, особливо м’яса. Однак навіть заморожена курка має обмеження щодо свіжості та смаку, передають Патріоти України. Якщо тримати її надто довго, вона може втратити свої харчові якос...