Це така смакота! Швидкий полуничний джем без цукру знадобляться лише два основні інгредієнти

Хочете швидко та максимально просто? Без довгого варіння, стерилізації, консервації та цукру? Цей чарівний рецепт ароматного джему зі свіжої полуниці - те, що потрібно.

З ним впорається навіть повар-початківець.У рецепті використовуються лише два основних інгредієнти - полуниця та желатин, і додаткові - мед, цедра та сік лимона для особливого смаку.

Цитрусові – природне джерело пектину, тому немає потреби ще додавати пектин. Також сік лимона ніяк не впливає на смак готової страви.

Полуничний джем без цукру - рецепт

Інгредієнти:


  • 1 кг полуниці
  • 1/2 ч. л. желатину
  • 1/4 склянки меду
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1/4 склянки соку лимона

Спосіб приготування:

  1. Полуницю добре вимити, підсушити та відправити в чашу блендера та перебити до однорідної маси.
  2. У каструльку вилити сік лимона та висипати желатин, перемішати та залишити на пару хвилин.
  3. У каструлю перелити полуницю та включити вогонь. Кип'ятити вміст не потрібно, його треба готувати, доки не нагріється желатин. На це знадобиться приблизно 5 хвилин. При цьому вміст каструлі потрібно постійно помішувати.
  4. Додаємо в теплий джем мед та цедру лимона – перемішуємо.
  5. Джем розливаємо банками і закриваємо кришками. Зберігати у холодильнику. Можна також заморозити та зберігати до зими.

Готово!

Секрет шеф-кухарів: Коли додавати сіль у фарш, щоб котлети не розвалювалися

середа, 5 листопад 2025, 13:10

При приготуванні котлет важливо знати одну кулінарну «таємницю»: коли додавати сіль у фарш, щоб він не розвалювався і був соковитим, передають Патріоти України.

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.