Це така смакота! Швидкий полуничний джем без цукру знадобляться лише два основні інгредієнти

Хочете швидко та максимально просто? Без довгого варіння, стерилізації, консервації та цукру? Цей чарівний рецепт ароматного джему зі свіжої полуниці - те, що потрібно.

З ним впорається навіть повар-початківець.У рецепті використовуються лише два основних інгредієнти - полуниця та желатин, і додаткові - мед, цедра та сік лимона для особливого смаку.

Цитрусові – природне джерело пектину, тому немає потреби ще додавати пектин. Також сік лимона ніяк не впливає на смак готової страви.

Полуничний джем без цукру - рецепт

Інгредієнти:


  • 1 кг полуниці
  • 1/2 ч. л. желатину
  • 1/4 склянки меду
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1/4 склянки соку лимона

Спосіб приготування:

  1. Полуницю добре вимити, підсушити та відправити в чашу блендера та перебити до однорідної маси.
  2. У каструльку вилити сік лимона та висипати желатин, перемішати та залишити на пару хвилин.
  3. У каструлю перелити полуницю та включити вогонь. Кип'ятити вміст не потрібно, його треба готувати, доки не нагріється желатин. На це знадобиться приблизно 5 хвилин. При цьому вміст каструлі потрібно постійно помішувати.
  4. Додаємо в теплий джем мед та цедру лимона – перемішуємо.
  5. Джем розливаємо банками і закриваємо кришками. Зберігати у холодильнику. Можна також заморозити та зберігати до зими.

Готово!

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...