Це така смакота! Смажена картопля, як у ресторані - рецепт апетитного гарніру із золотистою скоринкою

Смажена картопля виходить ідеальною у шеф-кухарів у ресторані, а вдома відтворити рецепт не завжди виходить. Досвідчені кулінари розкрили секрети смачного гарніру із золотистою скоринкою, передають Патріоти України.

Смажену картоплю не можна віднести до страв, які дієтологи радять для правильного харчування. Однак бувають моменти, коли хочеться забути про заборони і побалувати себе не найкориснішою, але дуже смачною, ситною й до того ж недорогою стравою.

Щоб картопля вийшла хрумкою зовні і м'якою всередині, потрібно спочатку правильно обрати сорт. Для смаження слід брати картоплю із середнім вмістом крохмалю, а не з високим, який більше підходить для приготування пюре. Це бульби з жовтою чи червоною шкіркою.

Секрети приготування смаженої картоплі

Головне – позбутися зайвої вологи та крохмалю в картоплю. Для цього її потрібно почистити, нарізати та промити холодною водою. Зайву рідину слід прибрати паперовими рушниками, на які слід висипати шматочки картоплі.

Другий момент – слід добре розігріти олію для смаження та вибрати відповідну ємність для термічної обробки. Картопля повинна кипіти в розжареному маслі - так вона отримає хрустку скоринку і при цьому залишиться м'якою всередині.

Не можна занурювати скибочки картоплі у недостатньо нагріту олію та смажити її на повільному вогні. Так овоч стане занадто м'яким і розвариться замість того, щоб зберегти форму і стати фрі.Третій момент – неправильний час для додавання спецій та солі.

Оптимально, якщо вводити їх в кінці приготування або відразу після того, як картопля ще не охолола. Якщо посолити її на початку смаження, вона вбере в себе занадто багато олії і стане "мокрою", а не хрумкою

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...