
Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України.
Буженина у фользі
Інгредієнти:
Окіст свинячий — 1 кг
Часник — 10 зубчиків
Гірчиця — 3 ч. л.
Розмарин сухий — 1 ч. л.
Паприка — 0,5 ч. л.
Спеції сухі — 0,5 ч. л.
Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
Сіль — 1 ч. л.
Приготування:
Спеції та сіль з'єднати. Все перемішати.
Свинину вимити, обсушити паперовими рушниками і викласти на тарілку.
Ножем зробити у м'ясі глибокі проколи і вставити у них зубчики часнику.
М'ясо ретельно натерти з усіх боків сумішшю солі та спецій. Зверху обмазати м'ясо гірчицею.
Перекласти окіст у глибоку миску. Затягнути харчовою плівкою так, щоб вона менше стикалася з маринадом. Покласти м'ясо у холодильник маринуватися на 5−8 годин.
Дістати окіст із холодильника, добре загорнути у фольгу та викласти на деко. Дати постояти за кімнатної температури 1 годину.
Відправити м'ясо у холодну духовку. Прогріти духовку до 180 °C. Запікати м'ясо впродовж 1,5 години.
Коли буженина буде готова, залишити в духовці ще на 2 години. Потім вийняти м'ясо з духовки, розгорнути фольгу, злити рідину. Буженину перекласти на блюдо, накрити її харчовою плівкою й покласти в холодильник на 4−6 годин.
Буженина у рукаві для запікання
Інгредієнти:
Свинина (одним шматком) — 700−800 г
Сіль — 2−3 ч. л.
Перець чорний — за смаком
Спеції — за смаком
Часник — 2−3 зубчики
Вода — 1 л
Лист лавровий — 2 шт.
Приготування:
Воду довести до кипіння, посолити, поперчити, додати лавровий лист та спеції на власний смак. Розмішати.
Воду повністю охолодити й покласти в неї м'ясо. Вода має повністю покривати м'ясо. Накрити плівкою і покласти у холодильник мінімум на 3 години, можна на ніч.
Дістати м'ясо, обсушити, злегка посолити, поперчити та натерти спеціями. Зробити надрізи й помістити очищений і нарізаний часник.
Духовку розігріти до 190 °C. М'ясо помістити у рукав для запікання, зверху покласти лавровий лист із маринаду. Закрити рукав спеціальними стрічками.
Випікати близько 1 години у розігрітій духовці. Через годину можна зрізати верхівку рукава, щоб буженина зарум'янилася.
Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...
Прості тести із зображеннями можуть сказати про нас більше, ніж здається. Люди по-різному сприймають одну й ту саму картинку - і саме перше, що впадає в око, багато говорить про характер, темперамент і ставлення до життя, передають Патріоти України. По...